Šokirala se
133

Djevojka povrijeđenog psa lutalicu odvela veterinaru, otkrili joj da je riječ o kojotu

L. K.
Meksikanka Andrea Athie je u šetnji s prijateljima opazila povrijeđenog psa lutalicu i nije mogla proći pored njega a da mu ne pokuša pomoći. Uvela je psa u automobil i odvela ga veterinaru, a tamo su joj otkrili da se ustvari radi o divljem kojotu.

Kojot je šepao jer je slomio nogu, a djevojka mu je pokušala pomoći. Šokirala se kada je saznala da veterinaru nije dovela psa. Njen mlađi brat je podijelio nekoliko fotografija i prepričao situaciju na Facebooku, a objava je zatim postala viralna.

Mnogi su željeli znati šta se dogodilo sa životinjom nakon što je odvedena veterinaru, na šta je Andrea odgovorila da će kojot provesti najmanje pet dana pod brigom veterinara kako bi se oporavio.

Uskoro je dodala još novosti, kazavši kako se njegovo stanje pogoršalo. Uprkos trudu veterinara, nije želio jesti ili se pokušati kretati.

"On je divlja životinja, čim provodi vrijeme van svog prirodnog staništa postaje depresivan. To utječe na njegov oporavak. Nastavit ćemo se truditi", napisala je nekoliko dana prije nego je kojot uginuo. Priču je zaključila kazavši kako će nastaviti pomagati životinjama te kako se cijeli tim veterinara maksimalno potrudio da pomogne kojotu.