Francuska
0

Djevica Marija "proplakala" na slici

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Na uljanoj slici Djevice Marije u domu jednog Francuza dogodilo se nešto neobično. Stotine posjetilaca njegovog doma uvjerilo se da sa slike cure "uljane suze".

Esat Altindagoglu prima preko 50 posjetilaca dnevno, kako bi predstavio ono što naziva čudom u svojoj kući u blizini Pariza, piše Telegraph.

"Sliku koja plače" njegova supruga je dobila na dar 2006. od libanskog sveštenika. Trgovac turskog porijekla kaže da je ulje sa slike počelo curiti 12. februara ove godine i nije prestalo do danas.

"Kad se o tome pročulo, počeli su nam dolaziti ljudi iz Francuske, a poslije i iz cijele Evrope. U posljednje tri sedmice sam imao od 50 do 60 posjetilaca dnevno", priča Francuz.

Pravoslavni sveštenik, koji im je poklonio ikonu, organizovat će ove sedmice molitvu u njihovom domu u Garges-les-Gonesseu kako bi se svi zajedno zahvalili Djevici Mariji.

"Sljedeći korak vjerovatno će biti svjedočenje sveštenika o čudu, tako da ono može biti i zvanično priznato od strane crkve", poručuje Altindagoglu.

Stoljećima su na brojnim statuama u svijetu navodno pronalaženi krv, ulje ili voda, ali samo jedno takvo čudo zvanično je priznao papa, i to Akitu iz Japana 1973. godine.