Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja sam sazrio kada su racuni poceli dolaziti na moje ime.
greska, treba bez ovog bez :)
Yebes zivot bez \"potpuno zrele\" osobe.
i stvarno ne vidim u cemu je fora sa zavrsavanjem fakulteta? obrazovanje samo po sebi ne cini covjeka ni boljim ni pametnijim, a fakultet moze zavrsiti skoro svako. nekim ljudima to jednostavno nije bitno. plus sto zavrsavanje fakulteta uglavnom vodi do KARIJERE, koja uglavnom znaci rad za nekoga citavog zivota da bi se uzivala fina penzija na kraju. bujrum kome se svidja. novac kao mjerilo uspjeh je veoma relativan. pohlepa je najgora ljudska osobina. meni je novac potreban samo u onolikoj mjeri koliko mi treba da ne razmisljam o novcu. sve preko toga bi znacilo vise RADA, znaci manje vremena za ZIVOT. e tu mnogi ne znaju podvuci liniju. sad, mozda se neki ne slazu sa mnom, ali ako je nekom stalo da radi duplo vise od mene da bi zaradio tri puta vise, bujrum. ja cu se u medjuvremenu igrati svojim auticima i elektronikom i gle cuda, tipicno muski, ispijati pivu!
neki stereotipi postoje s razlogom i iako postoje izuzeci tesko ih je opovrgnuti. npr, zene su uglavnom slabiji vozaci, nesigurne u svoju vjestinu upravljanja automobilom, ali su isto tako i opreznije. s druge strane, poznajem par djevojaka koje voze kao da su se rodile za volanom, ali su one u manjini. postoji fizioloska razlika izmedju muskog i zenskog mozga. jos treba da upoznam zenu koja ima logiku, objektivnost i argumente! nema to veze sa obrazovanjem i statusom, niti to smatram negativnom osobinom, jednostavno to je tako! zena razmislja srcem. naravno, izuzeci potvrdjuju pravilo. s druge strane, muskarci tesko mogu parirati zenama st ose tice komunikativnih sposbnosti i socijalnih odnosa. i da, mi muskarci volimo svoje igracke, cak i nakon tridesete. moja draga je jos izgleda nezrela, posto jos psuje i posjecuje klubove. bar se ne sminka previse...
Ne diraj pivu i playstation!!!
Ima i izuzetaka u pravilima,samo sto je u ovom slucaju pravilo izuzetak
Bezveze su vam ti komentari o racionalnosti i glupostima. Muskarac i zena nikad niti su bili isto niti ce biti isto, tako da sve pokusaji da se poredi koliko je zena postigla u odnosu na muskarca i slicno maloumni. Muskarci i zene niti razmisljaju isto, niti zive isto, ali na kraju kad se sve svede jedno bez drugoga ne mogu. Ja kao muskarac nemam apsolutno nikakvih kompleksa prema zenskim \"uspjesima\" nemam jer me boli k. Zenama preporucujem da se isto odnose prema muskim \"uspjesima\". :D
Mislim da i zene ali i muskarci teko oko tridesete ili nakon tridesete postaju zapravo zreli a sto se tice stavova,mislim da dok ih glasno izgovaramo neko ce i da ih cuje!
@Zene - to je glupa generalizacija. U nasim krajevima mnoge zene nazlost ne razviju svoje stavove jer zivimo u patrijarhalnom drustvu u kojem se zenski stav ne uvazava jednako kao muski. Ja poznajem mnogo veci broj obrazovanih zena nego muskaraca u istim godinama. Pogledaj samo koliko godisnje djevojaka zavrsi fakultet a koliko momaka u odnosu na njih. Zene su pretekle muskarce u obrazovanju, a u skladu s tim dobijaju sve bolje pozicije i vise zaradjuju. To muskarcima stvara ogroman kompleks pa se tjese igranjem Playstationa i ispijanjem pive. Toliko o racionalnosti.
Muškarci ostaju djetinjasti do kraja svojih života ako \"djetinjasto\" poistovjećujete određenim gestama koje su karakteristične za dječake ili su na bilo koji način neprilagođene njihovim godinama. Žene, međutim, ostaju mnogo duže nezrele, kada su u pitanju međuljudski odnosi i racionalnost u istim, nemaju objektivnost, niti argumentiranost pri branjenju svojih stavova. U našim krajevima, često nikad ni ne razviju vlastite stavove.
@flomaster, to je dobro po zdravlje, ako se razbolis inace :)
Jel nezrelo komsinici zavuci ?
Boli nas briga kad smo cooleri Barem ne zvocamo
istina