Nakon Netflixovog filma
26

Dijamantski tajkun tuži varalicu s Tindera zbog zloupotrebe njegovog prezimena

N. C.
(Foto: Instagram)
(Foto: Instagram)
Prevaranta s Tindera sada tuži za milione dolara prava dijamantska porodica Leviev kojoj se on pretvarao da pripada.

U sudskim dokumentima izraelsko-ruski dijamantski tajkun Lev Leviev i njegova porodica podnijeli su tužbu protiv Simona Hayuta koji se predstavljao kao Simon Leviev, zbog toga što se navodno lažno predstavljao i nepravedno se obogatio koristeći njihovo prezime.

U tužbi, podnesenoj u Tel Avivu, u Izraelu, tvrdi se da se Simon već dugo vremena lažno predstavljao da je sin Leva Levieva i da je primao brojne beneficije.

Netflixov film, koji je stigao na streaming servis 2. februara, tvrdi da je Hayut promijenio ime i da je u aplikaciji za upoznavanje Tinder tvrdio da je sin dijamantskog tajkuna.

Pod svojim lažnim identitetom, on bi šarmirao žene i ubeđivao ih da mu pozajme novac te je na prevaru stekao oko 10 miliona dolara od ljudi širom sveta.

Iako je u decembru 2019. osuđen za prevaru, krađu i falsifikovanje i osuđen na 15 mjeseci zatvora, prijevremeno je pušten samo pet mjeseci kasnije.

"Optuženi je koristio aplikaciju za sastanke Tinder da locira žene koje je potom emocionalno izmanipulirao, lukavo izvlačeći novčana sredstva, i na kraju uvjeravajući da mu prebace velike sume novca pod krinkom bijega od pojedinaca koji su namjeravali da ga povrijede", navodi se u tužbi.