Ne žele ga
254

Devetogodišnji mačak zbog hroničnog rinitisa konstantno kiše i ne može pronaći dom

Klix.ba
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Elliott je devetogodišnji mačak koji zbog hroničnog rinitisa, oboljenja zbog kojeg konstantno kiše, ne može pronaći dom.

Vlasnici su ga dali na usvajanje zbog problema s alergijama i trenutno se nalazi u Centru za udomljavanje Cats Protection u Sussexu.

Tania Marsh, zamjenica direktora Centra Cats Protection, rekla je za Independent da je Elliott umiljata i nježna mačka.

"Glasno kiše i svakog jutra moramo čistiti staklo na kućici jer je vrlo često zaprljano od sluzi. Djeluje kao da je ozbiljno prehlađen. Divan je dečko, ali njegovo stanje zahtjeva navikavanje", rekla je Marsh.

U Centar je stigao 6. marta ove godine, a prvobitno su ga držali u izolaciji.

"Mislili smo da ima mačiju gripu, a čim smo ustanovili da nije zarazan prebacili smo ga među opću populaciju", pojasnila je.

"Tamo je već desetak dana. Ljudi ga požele uzeti sve dok ne saznaju da ima zdravstvenih problema. Brinu se da će liječenje biti skupo i radije uzimaju mačke bez postojećih zdravstvenih problema", pojasnila je.

Ističe da bi se Elliottovo raspoloženje drastično povećalo kada bi pronašao udomitelje.

"On je prelijep i prekrasan mačak koji jednostavno želi društvo. Čak vas i grli prednjim šapama. Nivo stresa koji ima zbog zdravstvenih problema mnogo utječe na njegovo raspoloženje. Sigurna sam da bi bio bolje kada bi izašao vani i udahnuo malo svježeg zraka", rekla je.

Naglasila je da postoji lijek za njegov zdravstveni problem, međutim u centru ga trenutno nisu u mogućnosti priuštiti.

"Ne dajemo mu nikakve lijekove. Kada bi ga neko odveo kući i kupio mu lijekove vjerujem da bi se njegovo zdravstveno stanje popravilo. On mora biti u pravom ambijentu", sigurna je Marsh.