Human gest
220

Devetogodišnji dječak se odrekao Xboxa za Božić da beskućnicima kupi deke

Klix.ba
Foto: YouTube screenshot
Foto: YouTube screenshot
Devetogodišnji dječak Mikah Frye odrekao se početkom decembra svog najskupljeg božičnog poklona, konzole Xbox, kako bi beskućnicima kupio deke.

Beskućnike koji su se smrzavali primijetio je kada je sa bakom šetao kroz Ashland u Wisconsinu, a izrazio je želju da im pomogne. Baka mu je predložila da se odrekne jednog od svojih božićnih darova i kupi deku koju će pokloniti nekome.

Mikah je, pritom, izračunao koliko bi deka mogao kupiti ako se odrekne Xboxa, najskupljeg poklona koji je trebao dobiti za Božić.

Kupio je više od 60 komada, a donirao ih je dobrotvornoj organizaciji Access koja je ranije pomogla i njegovoj obitelji. Mikah je sa svojom porodicom prolazio kroz slična iskustva, kada je završio u skloništu za beskućnike.

Sara Brown, majka devetogodišnjaka, kazala je za Fox 8 da je to bilo prije otprilike tri godine, kad su imali određene finansijske probleme.

"Moj suprug, Mikah i ja ostali smo bez svog doma, a živjeli smo u skloništu nekoliko sedmica, dok se nismo snašli", kazala je gospođa Brown.

Dječak je uz svaku deku ostavio i poruku, koju je završio riječima: "Danas živim u vlastitoj kući, jednog dana ćeš i ti. Tvoj prijatelj, Mikah."