Zanimljivosti
56

Devetogodišnji direktor sa stilom: Mr. Cory ima super smisao za modu i vlastiti biznis

Klix.ba
(Foto: Instagram)
Ne viđamo svaki dan uspješnu djecu sa nevjerovatno dobrim smislom za modu - upoznajte Mr. Coryja, devetogodišnjaka koji vodi vlastiti porodični biznis.

Cory je direktor i osnivač vlastite kompanije - Mr. Cory's Cookies, te sa svojom majkom u New Jerseyu vodi porodični biznis sa kolačima. Pored toga, Cory je i glumac od svoje treće godine, a već se okušao u pozorištu, filmu, TV-u i brojnim reklamama.

Njegova posebna ljubav je moda, što vam neće biti nimalo neobično kad pogledate njegove fotografije. Ovaj devetogodišnjak, koji za svoj stil kaže kako je "moderan, fancy, gospodski, drugačiji, fin i visokvalitetan", nosi Zaru, Ralph Laurena, Salvation Army, J. Crew, ali kupuje i u Topshopu i second hand dućanima.

"Prezentacija je ključ uspjeha. Čim me ljudi vide, odmah upitaju - Ko te oblači, mama? Na šta moja mama kaže - Vidite li šta ja imam na sebi? On bi mene trebao oblačiti!", kaže ovaj dječak.

Mr. Cory je, kako kaže, oduvijek sanjao o tome da svijet učini boljim mjestom, a ta njegova strast i ljubav prema slatkišima su učinili da sa samo devet godina uđe u poslovni svijet i postane direktor i vlasnik male fabrike za proizvodnju kolača, Mr. Cory's Cookies.

A kako je sve krenulo? Godine 2009, Cory je rekao svojoj majci kako je umoran od vožnje autobusom u školu, te kako joj želi kupiti auto. Predložio joj je da počne prodavati kakao kako bi počeo skupljati novac, te je svo svoje slobodno vrijeme posvetio upravo tome.

Nakon što je vidjela njegovu posvećenost poslu, majka ga ohrabrila da nastavi sa prodavanjem kakaa kako bi uštedio i nešto novca za svoje školovanje, nakon čega je Cory proširio biznis, te počeo prodavati i limunadu i kolače. Sve se moglo kupiti za samo jedan dolar, a za Coryja se uskoro pročulo po gradu, te su svi željeli kupiti njegove kolače. Posao je krenuo još bolje - Cory i njegova majka su proveli nekoliko mjeseci učeći i testirajući originalne recepte - čitali su kuharice i eksperimentisali sa brojnim sastojcima. Jednog dana su konačno napravili ono što su željeli, a danas imaju svoju malu kompaniju sa jednim od najmlađih direktora ikad.