Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
na svim kontinentima??? čuveni antarktički romi.
Meni babo rahmetli govorio da će me se odreći ako oženim Romkinju. A one lijepe da ljepše ne mogu biti.
Ne postoji narod koji je kroz istoriju manje zla počinio od Roma. Skidam kapu i klanjam se do poda pred ovim narodom.
Oni sami sebi štetu nanose tako da nemaju kad drugima.
Romu su ljudi, htjeli vi to ili ne
Romi imaju dva problema, jedan je sto se diskriminiraju na svakom koraku, a drugi sto i oni sami nazalost doprinose tome.
Upravo to, a doprinosi su: -kradja -pljacka -dilanje -svercanje -kurwanje -laz -poganstvo -trgovina ljudima i mnogo toga. A mozda to ovisi i o njihovoj vjeri, ma da sumnjam...
Sve im čovjek da a ovi unište i raskopaju fuj
Romi si najdiskriminovanija populacija narod na svijetu pogotovo kod nas nadam se da ce se situacija projeniti . Sjecam se 1989 godine u moj razred u skolu je doslo dvoje Roma brat i sestra da su se pojedini roditelji bunili zasto dvoje djece ide sa nama u razred . Tad sam prvi put u zivotu vidio kako se diskriminiraju . A isti ti koji su bili protiv njih su za vrijeme rata poslije u Sarajevu postali najveci muslimani samo sellam masanla itd .a ovamo diskriminirali djecu .sramota
Zar se u Titovoj Jugoslaviji u kojoj je tekao med i mlijeko za sve ljude,smjelo nekoga diskriminirati?Ja sam mislio da su tu svi ljudi uzivali najvece moguce slobode i imali sve sto pozele,bar po pricama komunjara koje su tada zivjele u toj drzavi.Zato me bas cudi da su Romi bili izlozeni takvoj diskriminaciji.