Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bio je to sluzbeni pocetak kraja jednog sistema u Europi.. Poslije pada zida, raspade se Cehoslovacka, SSSR, Jugoslavija. Sigurno je bilo more stvari koji nisu valjali u tom sistemu ali cini mi se da je samo u nasoj drzavi situacija, odnosno stanje za zivjeti gore nego u tadasnje vrijeme
Pao zid a poslije i Jugoslavija… nekako cudno
Svijet kao u nekom napretku, a prije samo 30 godina ovakav zid u pola grada bio.
Kako se to cini davno, a proslo je samo 60 godina od gradnje. 😳 To je zapravo novija povijest, u kojoj ljudi imaju mentalitet dinosaura...
Kad je pao berlinski branjen mitraljezima i entitetske i kantonalne će još lakše. Skontat ćemo i mi kao i oni da je to glupost. I nama kao i njima će pomoći napredne snage u svijetu.
Rušenjem berlinskog zida pocel8 je rušenje čovječanstva ko jos uvijek ne vjeruje imat ce priliku uskoro da se uvjeri
Njima svanulo,a nama se smrklo
Ne može se razumeti Berlinski zid bez razumevanja Vazdušnog koridora koji je funkcionisao od 1945. do 1991. i imao tri rute kojima su Amerikanci i Evropljani povezali Zapadni Berlin sa Zapadnom Nemačkom. Najverovatnije da čovek na ovoj planeti nikada više neće napraviti bilo šta slično.
njemacka se skoro izbavila od ovog sto mi danas zivimo.
Kad skontaš da je sve to bilo jako skoro, neki čudan osjećaj te obuzme
i tada su teoreticari zavjere bili u pravu, kada su upozoravali da ce se zid graditi. odgovor politike i vjernih ovaca je bio: "obecajemo da niko nema namjeru zid graditi"