Nevjerovatni Kenny Easterday
0

VIDEO / Čovjek sa pola tijela želi biti otac

Sarajevo-x.com
Uprkos tome što se rodio sa samo pola tijela, Kenny Easterday vjeruje da može živjeti životom normalnog čovjeka, a sada mu je najveća želja da ima vlastito dijete.

Ovaj 35-godišnjak se rodio sa rijetkim poremećajem poznatim kao sakralna ageneza, koji je spriječio normalan razvoj njegove kičmene moždine.

Kad mu je bilo samo šest mjeseci doktori su morali amputirati njegove noge i dio cjevanice iskoristiti da kompletiraju njegovu djelimično formiranu kičmu.

Kenny je tako malen da može stati u kofer, ali ga to nije spriječilo da nauči igrati bilijar, da kugla, radi ili vodi ljubav sa svojom vjerenicom Nicky (33).

U dokumentarcu na američkoj televiziji TLC otkrili su da su vodili ljubav prije još prije sedam godina, nakon čega su dobili kćerkicu Desiree. Ipak, uskoro će biti dokazano da li je ona zaista Kennyjevo dijete. Ovaj neobični čovjek iz Zapadne Virdžinije u SAD-u se nada da će sa još dvoje djece svoje vjerenice oformiti porodicu.

"Želim da dijete nosi moje ime, da imam nekoga ko će reći 'Ovo je moj tata'", priča Kenny, kojem su doktori u najboljem slučaju prognozirali da će doživjeti 21. godinu.

Kao dječaku ponuđene su mu protetičke noge, ali nije volio da ih koristi, te se do danas služi vlastitim rukama.

Kenny je 1988. godine kao dijete glumio u filmu o ranoj fazi njegovog života. Film se zvao "The Kid Brother".