Zanimljivosti
5

CNN protiv Trumpa: Pristrasno podržavanje Baracka Obame i Hillary Clinton

Klix.ba
Američki CNN izazvao je oštre reakacije u Sjednjenim Američkim Državama zbog podržavanja američkog predsjednika Baracka Obama i kandidatkinje za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton.

Nakon što je republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump nazvao Baracka Obamu osnivačem IDIL-a, CNN je reagovao negirajući ovu vijest.

Naime, za vrijeme informativnog programa tokom vijesti o Trumpovim optužbama na ekranu se pojavio naslov "Trump nazvao Obamu osnivačem IDIL-a", što ne bi bilo sporno da CNN u zagradu nije dodao riječ "nije".

Ispod toga CNN je dodao da je činjenica kako je IDIL osnovao Al-Baghdadi, na što su reagovali korisnici društvenih mreža podsjećajući CNN da je IDIL osnovao Abu Musab az-Zarqawi.

CNN su kritikovali i drugi američki mediji poput Fox Newsa koji je otvoreno prozvao ovaj mediji zbog pristrasnosti u toku kampanje. Ovo nije prvi put da CNN u odnosu spram Trumpa dodaje riječi u zagrade.

U junu ove godine prenijeli su njegovu izjavu: "Nikada nisam rekao da Japan treba imati nuklearno oružje" dodajući u zagradi riječ "jeste" (rekao).

Prošle sedmice CNN je demantovao i Trumpovog sina koji je kazao kako se njegov otac izvinio porodicama vojnika u Iraku. Naime, američki medij je i taj put dodao u zgradu riječ "nije" (se izvinio).