Skrivene poruke
0

Članovi benda Radiohead napravili profil na TikToku i podijelili zanimljiv video

I. S.
Thom Yorke (Foto: Shutterstock)
Thom Yorke (Foto: Shutterstock)
Bend Radiohead se pridružio TikToku, a prvi objavljeni video sadrži kriptične poruke. Profil je verifikovan tako da nema sumnje da je zaista riječ o popularnim rock muzičarima.

U klipu je prikazan misteriozni saradnik Radioheada, Chieftain (poglavica) Mews, koji čita distopijske vijesti za stolom na kojem piše njegovo ime, a u pozadini se nalazi logo benda.

Čuje se pjesma "Paranoid Android", a Mews pita: "Šta treba da kažem?". Osoba iza kamere mu odgovara da kaže bilo šta. Mews nastavlja: "TikTok. Tik, tok, tik, tok." Naizgled dolazi do prekida prenosa, a onda govori: "Ovo je poziv za vaše buđenje. Želim vam ugodan dan."

@radiohead

♬ original sound - Radiohead

Neki fanovi nagađaju da bi ovaj video mogao značiti da će Radiohead uskoro objaviti nove pjesme, dok drugi smatraju da je samo riječ o prvoaprilskoj šali.

Prošle godine je gitarista Radioheada Ed O’Brien uvjeravao obožavatelje da će novi album zasigurno biti uskoro objavljen. Naveo je da je bend imao online sastanke te da će se novi projekat dogoditi čim se ukaže prilika.

Prošlog mjeseca je frontmen Thom Yorke objavio solo akustičnu verziju pjesme "Creep" koja je bila uvrštena u japansku modnu reviju luksuznih brendova.