Zanimljivosti
426

Četverogodišnja Ruskinja Bella govori sedam svjetskih jezika

Klix.ba
Četverogodišnja Bеllа Devyatkina iz Moskve nije poput drugih vršnjaka. Dok se oni igraju, Bella čita i uči riječi na sedam jezika. Osim maternjeg ova čudesna djevojčica govori engleski, francuski, kineski, španski, njemački i arapski.

Svoj nevjerovatan talenat pokazala je u showu "Čudesni ljudi" u kojem svi učesnici pokazuju jedinstvene i nevjerovatne sposobnosti. Na kraju svakog objavljivanja publika glasanjem bira jednog od osam učesnika i ta osoba učestvuje u finalu gdje se bori za glavnu nagradu projekta - milion rubalja.

Tokom predstavljanja Bella je išla od jedne do druge osobe i razgovarala s njima na jednom od jezika. Od njih je pokušala saznati gdje je skriven njen poklon. Svako od njih je Belli dao neki zadatak - odgovarala je na pitanja, čitala, recitovala i pjevala, sve na različitim jezicima.

Njena majka Julija kazala je kako se njena porodica bavi izučavanjem jezika od Bellinog rođenja.

"Započeli smo učenje dva jezika - ruskog i engleskog, a došli smo do sedam. Njen interes je rastao iz dana u dan", kazala je Julija.

Onima koji sumnjaju kazala je kako je ovo prvo Bellino takmičenje, da jezik uči kroz crtane, priče koje joj čitaju i pjesmice, a sve u okviru lekcija koje joj predaju majka i nastavnici iz raznih dijelova svijeta.

Bella je oduševila publiku i žiri svojim talentom, ali i dječijom razigranošću na bini.