Lejletul-kadr
3.5k

Čarobni prizori iz Mostara: 1.300 građana iftarilo uoči najodabranije noći u godini

D. J.
Muslimani u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu večeras će obilježiti jednu od najvažnijih noći u islamskom kalendaru, noć Lejletul-kadr - najodabraniju noć u godini, prema islamskom učenju, vrijedniju od hiljadu mjeseci.

Tim povodom u Mostaru je organiziran iftar za sve građane u Ulici braće Fejića koja je trenutno jedna od najljepših ulica u gradu na Neretvi.

Oko stola dugačkog gotovo 200 metara okupili su stari i mladi, obitelji s djecom, prolaznici i turisti.

Ovoj posebno ugodnoj atmosferi pridonijela su i svijetla hiljade lampica koje su postavljene cijelom dužinom ulice.

''Ideja zajedničkog iftara bila je da se valoriziraju zajedničke vrijednosti vjernika i pošalju poruke zajedništva i kulturnih i vjerskih vrijednosti koje baštinimo'', naveli su organizatori.

Inače, ove godine je tokom cijelog mjeseca ramazana organiziran ramazanski bazar kojeg su posjetile hiljade građana i turista iz cijelog svijeta.

Na kućicama i štandovima posjetitelji imaju priliku kušati tradicionalne specijalitete, ali i moderne slastice koje privlače svojim okusom, mirisom, ali i simpatičnim dekoracijama.

Organizatori pozivaju sve građane i posjetioce iz drugih gradova da još ovaj tjedan posjete bazar i dožive ljepotu ramazanskih večeri u prelijepom Mostaru.