|

California: Šta se desi kada u javnost izađete sa zastavama IDIL-a i Izraela?

California: Šta se desi kada u javnost izađete sa zastavama IDIL-a i Izraela?
396
Klix.ba
21.11.2014. u 19:05
119
komentara
396

dijeljenja
Američki satiričar Ami Horowitz napravio je mali eksperiment pojavivši se na prestižnom univerzitetu Berkeley sa zastavom Islamske države (IDIL), a potom sa zastavom države Izrael.
Horowitz je odlučio provjeriti toleranciju studenata jednog od najprestižnijih univerziteta na svijetu, a rezultati su bili iznenađujući.

Obje zastave su moćni simboli dvije različite ideje, a Horowitz je eksperiment početo mašući zastavom IDIL-a.

"IDIL je neshvaćen. Mi samo želimo svoju državu. Zašto nas Amerika bombarduje?", uzvikivao je Horowitz, ali niko od prolaznika nije reagovao na njegovo prisustvo.

"Pored mene je prošlo nekoliko stotina ljudi i niko nije rekao ništa negativno", rekao je Horowitz nakon eksperimenta. I zaista, na videu se vidi kako američki studenti bezbrižno prolaze pored zastave koja simbolizuje ubistvo i obezglavljenje nekoliko desetaka Amerikanaca u posljednjih godinu dana i nekoliko stotina civila i ratnih zarobljenika u Siriji i Iraku.

Drugi dio eksperimenta bila je izraelska zastava, a reakcije su bile dijametralno suprotne.

"J*bi Izrael. Ubijate djecu. Svi Izraelci su ubice", bili su samo neki od dobacivanja studenata koje je prisustvo izraelske zastave vidno uznemirilo.

Popularnost države Izrael opala je nakon ovogodišnjeg bombardovanja Gaze pri čemu je ubijenio 1.500 civila od čega preko 500 djece.
Prijavi grešku


Komentari (119)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...