Uhapšena u Dubaiju
48

Britanki prijete dvije godine zatvora jer je ženu bivšeg muža nazvala kobilom

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Londoner Laleh Shahravesh je uhapšena na aerodromu u Dubaiju nakon što je krenula kući sa sahrane bivšeg muža. Prijeti joj kazna od dvije godine zato što je komentarisala fotografije supruge bivšeg muža i na njima ostavljala pogrdne komentare.

Shahravesh je bila udata za svog muža 18 godina, te je osam mjeseci provela u Dubaiju. Kada se vratila u Ujedinjeno Kraljevstvo sa svojom kćerkom, njen muž je ostao u Dubaiju i tražio razvod. Vidjevši njegove nove fotografije na Facebooku, ona je ubrzo otkrila da se on planira ponovo oženiti, prenosi BBC.

Ona je na fotografijama svog muža i njegove buduće supruge tada ostavila komentare veoma pogrdnog sadržaja.

"Nadam se da ćeš umrijeti, idiote. Ostavio si me zbog ove kobile", napisala je između ostalog.

Pod zakonima koji postoje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ostavljanje loših komentara na društvenim mrežama može biti kažnjivo zatvorom ili novčanom kaznom.

Shahravesh bi mogla dobiti kaznu od najmanje dvije godine zatvora, bez obzira što je ova 55-godišnja žena komentare pisala iz druge države. Također, očekuje se da će dobiti novčanu kaznu u visini od skoro 60 hiljada dolara.

Ona i njena kćerka posjetile su Dubai nakon što je njen bivši muž preminuo od srčanog udara, a tom prilikom je i uhapšena na aerodromu.