Loši rezultati ankete
91

Britanke otkrile svoje najprljavije navike, rijetko se tuširaju i peru veš

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Stranica The Sun sastavila je nekoliko žena koje su pitali da im otkriju svoje najprljavije navike. One su otvoreno govorile o svemu te su čak otkrile da ne vide nikakav problem u manjku održavanja higijene.

Firma Banana Moon otkrila je rezultate kratke ankete te su među rezultatima bili i podaci da britanci nose donji veš dva-tri puta prije nego ga operu, a četvrtina ispitanih žena ne pere svoje grudnjake dok ih ne pronosa bar pet puta. Mnogi su priznali da rijetko peru posteljinu, dok su neki imali hrabrosti izjaviti da nikada ne peru zube.

Clare Macnaugton ima 46 godina i trenutno je samohrana majka dvoje djece. Tvrdi kako se tušira samo dva puta sedmično jer živi na farmi i ne vidi smisao u povećavanju te brojke tuširanja.

Foto: The Sun/Clare Macnaugton
Foto: The Sun/Clare Macnaugton

"Nikad se ne češljam jer je teško počešljati moju kosu, to boli. Kosu perem jednom sedmično, a tuširam se samo dva puta. Kuću čistim veoma rijetko jer djeca stalno unose blato s vana", kazala je Clare.

Foto: The Sun/Sophie
Foto: The Sun/Sophie

Sophie je također samohrana majka i kaže kako rijetko pere grudnjake, opere ih tek onda kada primjeti da su veoma prljavi ili kada se iz njih počne širiti neugodan miris.

Foto: The Sun/Renu Bhardwaj
Foto: The Sun/Renu Bhardwaj

"Nekad mi se ne pere posteljina pa onda kupim novu, ali ako nisam lijena, onda je perem svaki mjesec. Kosu ne perem često, možda jednom sedmično. Oprat ću je samo ukoliko moram ići na neko lijepo mjesto ili ako se trebam naći s prijateljima. Ja sam samohrana majka i jednostavno nemam vremena oprati sve to", rekla je ova 25-godišnjakinja.

Foto: The Sun/Sinead Latham
Foto: The Sun/Sinead Latham

Renu Bhardwaj je 37-godišnjakinja koja ima dvoje djece i stabilan brak. Kosu pere jednom sedmično, a posteljinu jednom mjesečno. Ona smatra da ništa nije prljavo dok se ne počnu pojavljivati mrlje.

Još jedna 37-godišnjakinja Sinead Latham je vjerena i ima četverogodišnjeg sina te cijela porodica praktikuje pranje farmerki svaka tri mjeseca.

Foto: The Sun/Jen Gale
Foto: The Sun/Jen Gale

Jen Gale ima 40 godina i vjeruje da se na pranje odjeće potroši mnogo vode te kako deterdženti zagađuju okolinu, tako da ona sav svoj veš pokušava prati svake dvije-tri sedmice. Kuću čisti samo tri puta godišnje, a otkako su uselili u svoj dom prije nekoliko godina, ona je oprala samo unutrašnju stranu prozora.