{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Britanka alergična na Božić

S
24.12.2009. u 09:55
0
4
Britanka alergična na Božić
0
Britanka alergična na Božić
Dok za većinu Božić predstavlja praznično veselje, sa kićenjem drveta i raznim dekoracijama, za britanku Lisu Smith to nije tako. Svaki put kad se nađu u blizini jelke, ona dobije gripu koja traje tokom Božića. Konstantno kašlje, ima suzne oči, crven nos i glavobolju. I tako svakog Božića.
'Od momenta kada božićno drvce bude postavljeno u prodavnicama, ja tonem u nešto što osjećam kao konstantnu gripu', kazala je Smith koja je inače instruktorica plivanja.

'Čak i na sam dan Božića ja se ne mogu razveseliti otvaranju poklona i odmah kašljem i nos mi curi tokom cijele večeri', kaže ona.

Njen muž je zapravo sugerirao da bi mogla biti alergična na Božić, na što je ona rekla da je mislila kako je to smiješna ideja ali je nakon surfanja internetom otkrila kako je to zapravo njeno stanje.

Božićna drvca sa njihovim iglicama su očito potakla alergiju jer imaju jak miris, a tu su i dekoracije koje se na njega stavljaju a koje preko cijele godine stoje prekrivene prašinom.

Prava Božićna drvca, već je medicinski utvrđeno, mogu izazvati alergije, i prema jednoj američkoj studiji, jedan među sedmero ljudi, jeste alergičan na božićna drvca.

Gđa Smith sada izbjegava prava božićna drvca i koristi nosni sprej napravljen od morske vode kako bi lakše podnosila alergijske napade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: