{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Britanac smršao čak 293 kilograma

S
29.12.2009. u 21:35
0
11
Britanac smršao čak 293 kilograma
0
Britanac smršao čak 293 kilograma
Riječ mršavljenje baš i nije odgovarajuća za Britanca Colina Corfelda koji je uspio 'skinuti' čak 293 kilograma i od nepokretnog čovjeka koji je bio vezan za krevet postao atraktivan i zgodan mladić.
Hraneći se nezdravom hranom i ispijajući ogromne količine piva, Corfeld je težio čak 380 kilograma i bio u potpunosti nepokretan.

Međutim nakon operacije smanjenja želuca i otklanjanja viška kože, Britanac vodi posve zdrav i aktivan život. Sada njegova težina iznosi blizu 97 kilograma, a Corfeld svakodnevno pazi na to kakvu hranu unosi u organizam.

"Sada mi je potrebno dva sata kako bih ručao. Čim pojedem dva zalogaja već se osjećam sitim, pa moram sačekati izvjesno vrijeme da se ta hrana provari kako bih mogao nastaviti s jelom. Ali, ipak sam sretan kazao je Corfeld dodajući kako još uvijek ima zdravstvenih problema jer je godinama bio nepokretan.

Operacija želuca je koštala nešto više od 35 hiljada eura, a novac je obezbijedila Corfeldova majka koja je prodala kuću kako bi pomogla tada nepokretnom sinu.

Colin je želudac operisao u 2006. godini, no kako tvrdi još uvijek ima problema da se navikne na dijetu i 'rigorozne' mjere kada je u pitanju prehrana.


"Hrana je bila nešto u čemu sam pronalazio utjehu, no to mi je odjednom oduzeto. Međutim, operacija je nešto najbolje što mi se desilo u životu“, kazao je Corfeld dodajući kako mu je ova godina bila izuzetno teška jer je išao na operaciju otklanjanja viška kože, ali se nada kako će nova 2010. godina biti uspješna te da će uspjeti pronaći zaposlenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: