Velika Britanija
0

Najdeblji čovjek na svijetu smršao 127 kilograma

Sarajevo-x.com
Paul Mason, najdeblji čovjek na svijetu
Paul Mason, najdeblji čovjek na svijetu
Paul Mason iz Velike Britanije koji se smatra najdebljim čovjekom na svijetu izgubio je 127 kilograma, ali i pored toga nosi ovu neslavnu titulu. Nedavno je morao je otići na operaciju jer je bio u životnoj opasnosti, a ona je, sudeći po rezultatima, više nego uspjela.

Ovaj 48-godišnji bivši poštar primljen je u bolnicu St. Richard u gradu Chichesteru, gdje su mu u želudac ugradili bajpas. Poslije ove opasne operacije, teži 311 kilograma i čeka ga još mnogo operativnih zahvata prije nego što dovede kilažu na neki normalni nivo.

Doktori su mu napravili malu kesu i ugradili je umjesto jednog dijela želuca. Sva hrana će ići u kesicu, što bi u konačnici trebalo da reguliše režim njegove prehrane. Neimenovani izvor iz bolnice rekao je za The Sun da se Paul sada osjeća dobro.

"Čekao je osam godina na ovo i bilo je vrijedno toga. On jedva čeka da sjedne u invalidska kolica, a možda jednog dana i u automobil. Odmah poslije operacije je pokazao veličinu svog duha i nije skidao osmijeh s lica", dodaje izvor The Suna.

Paul mora provesti naredne dvije sedmice u bolnici, a za šest mjeseci ima zakazanu drugu operaciju.

Nakon što je Meksikanac Manuel Uribe smršao zbog ženidbe, Paul je zauzeo tron najdebljeg čovjeka na svijetu i, kako navodi ovaj list, još uvijek ga drži.