{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Britanac Daniel Atkin naplaćuje 67 KM po satu kako bi čistio nag

Klix.ba
11.2.2019. u 20:10
47
75
Britanac Daniel Atkin naplaćuje 67 KM po satu kako bi čistio nag
47
 
Daniel Aitken iz Brightona je dvadesetšestogodišnji muškarac koji je pokrenuo posao čišćenja kuća u nešto neobičnijem izdanju. Naime, mladi Daniel voli čistiti potpuno nag, a sat čišćenja košta 30 funti (oko 67 KM).
Za samo dvije sedmice Daniel je preplavljen rezervacijama. Vjeruje da će zahvaljujući ovom poslovnom poduhvatu kupiti sebi kuću.

"Dosad su se svi moji klijenti pobrinuli da su kod kuće kad dođem čistiti, a znaju me i slijediti iz sobe u sobu i razgovarati sa mnom dok ja čistim, što je uredu, jer sam dobar u multitaskingu", izjavio je Daniel.

Foto: Facebook
Foto: Facebook


Nada se da će zahvaljujući ovom poslu kupiti vlastitu kuću, pa iako je svjestan da je ovo, kako kaže, prilično beznačajan posao, vjeruje da će biti veoma uspješan.

"Počeo sam raditi prije samo dvije sedmice, a već je sada potencijal za zaradu očit. U jednoj sedmici sam očistio šest kuća i unatoč tome što čistim go, ne osjećam se čudno - ispričao je Daniel za britanski Daily Mail.

Foto: Facebook
Foto: Facebook


Njegova klijentela su i muškarci i žene koji su uglavnom srednje dobi.

"U njihovu kuću uđem sa sredstvom za čišćenje, metlom i sitnicama, skidam odjeću i počinjem smjenu. Ne smeta mi, siguran sam da to nije ništa što nisu i prije vidjeli", rekao je Daniel.

Naglasio je da ima iskustva u čišćenju jer je bio građevinski radnik te je i tada često morao čistiti podove.

Foto: Facebook
Foto: Facebook"Moji prijatelji misle da je smiješno, ali ja ostajem profesionalan i činim sve da njihova kuća bude besprijekorna kad odem", rekao je Daniel.

On je također i "terapeut dodirom" što uključuje maženje stranaca za 45 funti na sat.

"Cilj profesionalnog maženja je pružiti društvo klijentima, što radim potpuno odjeven. Klijenti su i muškarci i žene, a puno sam naučio i o Brexitu mazeći starije muškarce", dodao je.

Osim Daniela postoji i firma Naturist Cleaners koja ima blizu 300 profesionalaca koji vole čisiti goli. Čistači zarađuju između 30 i 45 funti na sat, a stroga politika bez dodirivanja postoji na svim poslovima.

Klijenti mogu tražiti muškog ili ženskog čistača različitih životnih dobi, a najtraženije su žene srednje dobi koje su punije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: