Zanimljivosti
0

Brazilski grof zakopao Bentley kako bi ga vozio i u zagrobnom životu

Klix.ba
Vjerovatno nikada niste čuli za brazilskog grofa Chiquinha Scarpu, ali on je postao planetarno poznat u posljednjih nekoliko dana i to zbog svoje bizarne zamisli. Scarpa je odlučio zakopati svoj Bentley kako bi se u njemu vozio i kada umre.

Njegov Bentley Flying Spur je vrijedan 500.000 dolara, a bit će pokopan u vlasnikovom dvorištu u Sao Paulu.

Scarpo kaže kako su ga inspirirali egipatski faraoni koji su "sahranjivali" vrijedne stvari da bi uživali u njima u zagrobnom, kao i u ovom životu.

Grof je sahranu svog automobila najavio i na Facebooku, gdje ga prati blizu 120.000 fanova.

"Odlučio sam to učiniti kao faraon, ove sedmice ću pokopati moj omiljeni automobil Bentley, ovdje u dvorištu svoje kuće", napisao je na Facebooku.

Ova njegova odluka razbjesnila je ljude širom svijeta, a neki su ga optužili da želi zakopati automobil kako bi izbjegao plaćanje poreza. Međutim, on tvrdi kako to nije tačno i da je sve što treba prema državi izmirio.

Većinu svog bogatstva je naslijedio od oca, a ime je napravio u rudarskoj industriji. Dva puta je bio zaražen opasnom bakterijom, što ga ga je umalo koštalo života. Jednom je čak bio u komi dva mjeseca.

"Bio sam u komi 63 dana. Dva puta sam bio blizu smrti, dva puta mi je svećenik davao posljednju pomast. Sve to zbog bakterije koja je napala moj organizam. Preživio sam, ali to nažalost nije uspjela i moja majka, koja je imala operaciju bedrene kosti, dobila je bakteriju i umrla u februaru 2012. godine. Ja sam bio jak", izjavio je Scarpo.

Do sada je dva puta bio oženjen, oba puta se razveo, a djecu nema.