lifestyle
0

Brazilac proveo 13 godina spavajući pored mrtvog prijatelja

Klix.ba
Fábio Beraldo Rigol
Fábio Beraldo Rigol
Brazilski beskućnik Fábio Beraldo Rigol (47) proveo je 13 godina spavajući u grobnici pored svog preminulog prijatelja.

Rigol je otkriven kako spava u grobnici nakon što su lokalni stanovnici primijetili kako nestaje na groblju Brotas u gradu Santa Isabel.

Ovaj bivši uredski radnik tvrdi da ga je zloupotreba narkotika odvukla iz porodičnog doma te da je, nakon što više nije imao gdje živjeti, utočište pronašao u grobnici.

Odabrao je veliku grobnicu sa šest komora, od kojih je samo jedna bila iskorištena, a pripadala je njegovom preminulom prijatelju koji je tu bio pokopan duže od 10 godina.

"Želim da odavde izađem živ. Želim kuću i želim da se vratim na posao ukoliko dobijem priliku", rekao je Rigol, poznatiji pod nadimkom Popo, brazilskim medijima.

Tokom dana Popo vrijeme provodi lutajući gradskim ulicama, a kaže i da je prilično usamljen na groblju, budući da nema s kim razgovarati. Kaže i da nije nikada vidio ništa natprirodno te da se ne plaši spavati pored mrtvaca.

"Ne plašim se mrtvih, već živih", kaže Popo i dodaje kako poznaje groblje kao svoj dlan i često šeta po njemu, tražeći poznata imena.

Do sada je vidio mnogo sprovoda i kaže da je zbog toga često depresivan.

Popo je bez posla ostao nakon što je njegova kompanija bankrotirala. Tada se počeo drogirati i izbačen je iz kuće. Počeo je lutati ulicama i na kraju završio na groblju. Ne sjeća se najbolje kako je tu došao, ali kaže da se, kada se probudio, nalazio u grobnici.

Vezani članci