Tvrdnje stručnjaka
0

Brazilka koja je prodala nevinost neće moći dokazati da je djevica

Klix.ba
Brazilska studentica Catarina Migliorini, koja je prije nekoliko dana prodala svoju nevinost za 600.000 eura, mogla bi se naći u problemima. Naime, stručnjaci tvrde da Catarina neće moći dokazati svoju nevinost, piše Huffington Post.

Muškarac imena "Natsu" dobio je ekskluzivna prava na Catarininu nevinost na online aukciji. No, prema mišljenju stručnjaka, on je prevaren, jer ne postoji način da se dokaže da Brazilka nije ranije imala spolne odnose.

Organizator aukcije, austalski reditelj Justin Sisley, kazao je da je Miglorini pristala da se podvrgne pregledima koji će dokazati da je nevina. Međutim, stručnjaci tvrde da ne postoji pregled kojim se to može ustanoviti.

"Nevinost se obično dokazuje pregledom himena, ali himeni su svakakvih oblika i veličina. Također, teško je reći je li nevinost izgubljena spolnim činom ili upotrebom vibratora", kazala je Bat Sheva Marcus, direktorica Centra za žensku seksualnost u New Yorku.

Kalifornijska ginekologinja Elizabeth Lyster slaže se s njom.

"Nevinost se ne može dokazati pregledom himena, jer se on može probiti umetanjem tampona ili trčanjem", dodala je Lyster.