Online služba za zabavljanje
3

Brazil: Život je kratak, imajte aferu

Klix.ba
Ako želite da prevarite partnera, online služba za zabavljanje Ashley Madison prava je adresa za vas, poručuje ovaj portal koji je od pojavljivanja u Brazilu prije 15 mjeseci privukao milion pohotnih Brazilaca.

Tako je ova južnoamerička država od 194 miliona postala najveće tržište ove kanadske kompanije.

Stvoren prije 10 godina, portal Ešli Medison i slogan "Život je kratak. Imajte aferu" sada posluje u 24 zemlje i ima osam miliona korisnika samo u SAD i šest miliona u Kanadi.

Brazil je, međutim, tržište u razvoju kada je riječ o broju klijenata - od kojih su 70 posto muškarci - i novcu koji koriste kako bi finansirali iskušenja koja portal nudi.

"Brazilci su naklonjeni zadovoljstvu, seksu i zabavi", rekao je AFP-u Eduardo Borhes, predstavnik kompanije. "Dodajte to fascinaciji tehnologijom, komunikativnosti i želji da upoznaju ljude".

Brazil ima 80 miliona korisnika Interneta i među vodećim je zemljama po korištenju društvenih mreža. To je kombinacija koja, kazao je Borhes, ne promoviše nevjeru, ali nudi alternative.

"Počeli smo u Brazilu u augustu 2011. Očekivao sam godišnje oko 500.000 članova, ali sam dobio više od 800.000. A, ove godine više od milion", rekao je on.

Sa 17 miliona pretplatnika širom svijeta, ineternet stranica će ove godine zaraditi 120 miliona dolara. Borhes odbija da kaže koliko novca je zarađeno samo u Brazilu.

"Brazil je naše drugo tržište po veličini, kada je riječ o prihodima", tajanstven je on.

Portal Ashley Madison stvoren je za žene. One ne plaćaju pretplatu, niti kontaktiraju muškarce, već su oni ti koji moraju da plate da pošalju mail, chat poruku ili na drugi način koriste tehnologiju za virtuelno udvaranje.

Stranica zapravo zarađuje na kreditima više nego na mjesečnoj pretplati. Za razgovor dva člana, jedan od njih mora da plati pet kredita kako bi uopće pokrenuo razgovor, a dalje poruke su besplatne.

Paket od 100 kredita, koji muškarcu omogućava da kontaktira 20 žena u prosjeku, košta 25 dolara. Na stranici je sve dozvoljeno, od golih grudi do značajnih pogleda. "Pošalji mi fotografiju", naveo je pretplatnik "Guto" kada ga je AFP kontaktirao.

On tvrdi da je u braku 21 godinu i da se stranici priključio u martu. Od tada je imao "dva neobavezna seksa, što je bilo prilično zabavno".

Zvaničnici kompanije smatraju da je nevjera savršen recept za spas braka. "Ako vam nešto nedostaje u braku, a ne želite razvod, mi imamo šta vam treba", tvrdi Borhes, prenosi Tanjug.