Uspomena iz 1956.
1.2k

"Brad Pitt s Baščaršije": Stara fotografija sarajevskog para izmamit će vam osmijeh na lice

I. B.
Stara fotografija kod nekih je probudila ponos i osmijeh na licu (Foto: Instagram)
Stara fotografija kod nekih je probudila ponos i osmijeh na licu (Foto: Instagram)
Nekadašnja i današnja vremena razlikuju se po mnogo čemu, a najveći dokaz tome su stare fotografije i uspomene na davna vremena. Jedna takva fotografija, kao i njen opis koji su osvanuli na internetu, uspjeli su nam izmamiti osmijeh na lice, a kada je pogledate shvatiti ćete i zašto.

Bez obzira na to što ranije nije bilo brojnih "igračaka" bez kojih danas ne bi mogli zamisliti svoj život - preko raznih izmišljenih kozmetičkih preparata, skupocjenih modnih brendova, a onda i tehnologije, TV prijemnika, i mobitela - ljudi su itekako živjeli, ali i bili sretni.

Iako je vladala drugačija moda, žene, ali i muškarci su držali do sebe, a naročito je do izražaja dolazila njihova prirodna ljepota. To pokazuje i jedna stara fotografija, snimljena u srcu Sarajeva, čiji nas je simpatični opis odmah uspio nasmijati, naravno, u pozitivnom smislu.

Fotografija prikazuje muškarca i ženu, vjerovatno par, koji su pozirali jedno uz drugo. Ona je na sebi nosila tradicionalnu maramu na glavi, ispod koje se nazirao zakopčani kaput, dok je muškarac pozirao u košulji i prsluku, ogrnuvši se kaputom. No, autoru stranice na kojoj je osvanula fotografija, nije promaklo lice muškarca, koji ga je podsjetio na slavnog holivudskog glumca.

"Šta je Brad Pitt radio na Baščaršiji 1956. godine?", stavio je u opis.

Naravno, Pitt tada nije bio ni rođen, no gledajući njegove starije fotografije, doista je moguće primijetiti sličnosti.

Brad Pitt u mlađim danima
Brad Pitt u mlađim danima

U tome su se složili i u komentarima ispod ove objave, izrazivši i osjećanje ponosa zbog toga.

"Od kakvih lavčina potičemo samo", jedan je od komentara.

Inače, Pitt i njegova bivša supruga Angelina Jolie nisu nimalo strani u našoj zemlji. Nekoliko puta su posjećivali Sarajevo, a jedan od njih je i 2011. godine kada su zajedno prošetali crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala ispred Narodnog pozorišta.

Tada su bili glavna atrakcija u našem gradu, a njihov dolazak i danas se pamti i priželjkuje da se ponovo desi.