Zanimljivosti
0

Bogati Kinez razlupao svoj Maserati zbog lošeg servisa

SRNA
Bogati kineski vlasnik automobila marke Maserati razlupao je svoj automobil vrijedan 420.000 dolara kao znak protesta zbog loše usluge u zvaničnom servisu.

Vlasnik, kojeg mediji predstavljaju imenom Wang, dozvolio je grupi ljudi da unište njegov automobil na otvaranju sajma automobila u istočnom gradu Qingdao, u provinciji Shandong.

Na Maseratiju su razlupana stakla, retrovizori i prednja maska, a oštećena je i karoserija, na koju je postavljen transparent u kojem je italijanska kompanija optužena za loš odnos prema mušterijama. Čitav događaj je snimljen.

Wang je kupio luksuznu limuzinu 2011. godine za 2,6 miliona juana, što je oko 100 puta više od prosječne plate među urbanom kineskom klasom.

Problemi su počeli kada se vratio u radnju zbog jednog problema sa automobilom, a osoblje mu je naplatilo polovne rezervne dijelove kao nove, piše list Qingdao Morning Post. Serviseri kasnije nisu mogli da riješe problem sa vratima, a uz to su ogrebali automobil.

"Nadam se da će strani proizvođači automobila shvatiti da kineske mušterije zaslužuju nivo usluge u skladu sa ugledom njihovih marki", rekao je Wang.

Kina je najveće svjetsko tržište automobila, pošto je prestigla SAD 2009. godine. Ova zemlja je ključna za luksuzne automobilske marke, ali se kupci često žale na lošu uslugu u zvaničnim servisima, pa je ovakvih akcija bilo i ranije.