Zanimljivosti
0

Bliznakinje odlučile da se razdvoje nakon 96 godina zajedničkog života

Klix.ba
Bliznakinje Joan i Jessie Baker jele su iste obroke svaki dan, oblačile istu odjeću i radile sve zajedno. Nakon 96 godina zajedničkog života, odlučile su da je vrijeme da se razdvoje i svaka živi sam u svom stanu.

Bliznakinje će sada živjeti u domovima koji su udaljeni pet minuta jedan od drugog.

Joan i Jessie rođene su u Pelsallu u kojem još žive, nekoliko mjeseci prije kraja Prvog svjetskog rata (1918.) Njihova majka Alice pravila im je istu odjeću, oblačili isti donji veš i sve su radile zajedno.

U 21. godini sestre su shvatile da ne mogu jedan bez druge te su se preselile u isti san koji se nalazio u istoj ulici gdje su živjeli njihovi roditelji.

Bliznakinje su išle u istu školu, te radile zajedno u fabrici za pravljenje kaiševa i torbica, a tokom Drugog svjetskog rata u fabrici oružja. Kratko vrijeme su radile na različitim poslovima, ali potom su pronašle posao u apoteci. Nikada se nisu udavale niti imale djecu. Imaju iste hobije, vrtlarstvo i pletenje. Također, imaju istu frizerku koja ima pravi site frizure.

"Uvijek smo voljele provoditi vrijeme zajedno. Sviđa nam se da izgledamo isto. Nismo se udavale jer smo željele ostati zajedno i mnogo vremena posvećujemo jedna drugoj. Imale smo buran život", rekla je Jessie.

Bliznakinje se razlikuju u jednoj stvari, Jessie se plaši zubara.

"Rekla bih da je ona ta koja šefuje i priča najviše, ali ona će vam reći isto za mene. Uvijek su nas zvali 'bliznakinje', a kada smo bile manje 'zločeste bliznakinje' jer smo pravile probleme zajedno.No, Jessie je najbolja sestra koju sam mogla dobiti, puna je života, zabavna i uvijek tu za mene kada se osjećam loše", rekla je Joan.