Upoznala Zuckerbergera
18

Bakica koja ima 101 godinu najstarija korisnica Facebooka

Klix.ba
Florence Detlor
Florence Detlor
Facebook trenutno ima 955 miliona aktivnih korisnika i sasvim je logično da nisu svi tinejdžeri ili u dvadesetim godinama svog života.

Tokom posljednje dvije godine, grupa stanovništva koja je zabilježila najveći porast otvaranja profila na Facebooku su žene starije od 55 godina.

Najstarija članica te društvene grupe i najstarija korisnica Facebooka je 101-godišnja Florence Detlor. Ona je i najstarija osoba koja je posjetila sjedište Facebooka, gdje se upoznala sa tehničkom direktoricom Sheryl Sandberg i osnivačem i izvršnim direktorom Markom Zuckerbergerom.

Sandberg je na svom profilu postavila fotografiju sa Detlor. Ispod fotografije je napisala: "Čast mi je što sam upoznala Florence Detlor, koja je sa svojih 101 godinu najstarija korisnica Facebooka. Hvala ti što si nas posjetila".

Prema informacijama sa njenog profila, Florence je završila Koledž Occidental u Los Angelesu 1932. godine. Živi u Menlo Parku, gdje se nalazi novo sjedište Facebooka. Registrovala se na Facebok prije tačno tri godine.