Divna gesta
113

Baka (89) isplela 450 komada pokrivača za pse

S.H.P.
Postoji na hiljade pasa koji su u skloništima za pse i koji čekaju na usvajanje. I dok strpljivo čakaju svoj dom koji zaslužuju, štenci se oslanjaju na svu ljubav koju ima pružaju zaposlenici i volonteri u skloništu. To je najisplativiji posao koji ljubitelji pasa mogu raditi.

No jedna baka posebno se izdvojila od mnoštva volontera. Naime, 89-godišnja Maisie Green iz Velike Britanije isplela je preko 450 pokrivača kako bi pomogla psima u skloništu da im bude toplo tokom hladnih noći.

Foto: Bored Panda
Foto: Bored Panda

Prije nekoliko godina, sklonište za pse u Engleskoj naziva Dogs Trust pokrenulo je akciju tražeći tražeći od ljudi da pletu pseće kapute.

Foto: Bored Panda
Foto: Bored Panda

Ova ideja je bila veoma privlačna baki Maisie jer voli životinje i pletenje, pa se zapitala zašto svoju vještinu ne bi podijelila s onima kojima je potrebna.

Foto: Bored Panda
Foto: Bored Panda

"Obožavam pletenje i volim pse, tako da je ova kombinacija savršena. Najviše volim plesti dok gledam televiziju. Bilo mi je potrebno tri dana da ispletem deku i dan da ispletem kaputić. Drago mi je da sam bar ne neki način pomogla psima", rekla je 89-godišnja Maisie.

Foto: Bored Panda
Foto: Bored Panda

Green već treću godinu zaredom plete deke i kapute za pse. Donira ih tri puta godišnje, a donosi ih uz pomoć svoje porodice.

Foto: Bored Panda
Foto: Bored Panda

"Maisie redovno donosi pletene donacije i jako smo joj zahvalni na podršci. U hladnim zimskim mjesecima oni jako dobro dođu psima i zahvaljujući dekama i kaputima oni se osjećaju veoma ugodno", rekao je voditelj centra Dogs Trust.