{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amputiranih ekstremiteta želi preplivati Engleski kanal

S
19.9.2010. u 19:56
0
1
Amputiranih ekstremiteta želi preplivati Engleski kanal
0
Amputiranih ekstremiteta želi preplivati Engleski kanal
Foto: AFP
Francuz Philippe Croizon čije su ruke i noge amputirane želi preplivati Engleski kanal pomoću nožnih proteza sa pričvršćenim perajama.
Philippeu Croizonu (42) su amputirane i noge i ruke nakon što ga je udarila struja dok je namještao antenu na krovu svoje kuće 1994. godine. Nakon što je donio odluku da želi preplivati Engleski kanal, Croizon je krenuo iz Folkestonea na britanskoj strani Engleskog kanala s namjerom da dopliva do francuske obale.

Specijalno dizajnirane nožne proteze koje su opremljene perajama omogućavaju Philippeu da se kreće u vodi. Njegov otac Gerard Croizon je rekao da njegov sin napreduje i bolje nego se očekivalo zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima.

"Neko vrijeme pored Philippea su plivala tri delfina . Mislim da to predstavlja neki dobar znak", rekao je Gerard za "Associated Press".

Philippeu ovo nije prvi hrabri poduhvat. Godine 2007. se našao na naslovnicama novina nakon što se iz aviona padobranom spustio na zemlju. Napisao je knjigu o svojim iskustvima koju je nazvao "J'ai decide de vivre" ("Odlučio sam živjeti").


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: