Talentovana i marljiva
2.1k

Amna Opačin završila dva razreda gimnazije u jednoj godini

I. S.
Amna Opačin
Amna Opačin
Amna Opačin je 17-godišnja djevojka koja je u jednoj godini uspjela završiti dva razreda Opće gimnazije u Srednjoškolskom centru Nedžad Ibrišimović u Ilijašu.
Ona je u osnovnoj školi Safvet-beg Bašagić u Brezi proglašena učenicom generacije, a trenutno pohađa četvrti razred u spomenutoj gimnaziji.

"Kada sam upisala gimnaziju u Ilijašu, nisam razmišljala o završavanju dva razreda u jednoj godini. Međutim, ta želja se rodila pri upisu drugog razreda. Vjerovala sam da to mogu, iako je, naravno, bilo mnogo teških dana. Pohađala sam drugi i treći razred u jednoj godini po odobrenju Ministarstva za obrazovanje Kantona Sarajevo", rekla je Amna za Klix.ba.

"Hvala Bogu, uspješno sam ih završila, a moja mama bila je moja najveća podrška u tim danima. Posebnu zahvalnost dugujem naravno svojim profesoricama i profesorima na svemu što su učinili za mene", dodala je.

Podsjećamo, ona je ranije u razgovoru za naš portal govorila o talentu da unazad izgovori svaku riječ ili rečenicu koju čuje ili pročita na više jezika.

"To je zapravo dar od Boga, jedna divna vještina, ali kada se predstavljam uvijek volim da prije svega o meni govore moj odgoj i obrazovanje, a onda i ovaj talenat. Ni ja tačno ne znam kako sam saznala za njega, ali se sjećam da sam bila u vrtiću kada sam shvatila da ja zapravo to mogu. Tada sam još bila uključena u brojne aktivnosti, a od malena sam učila čitati, pisati i sabirati tako da je sve to imalo efekta i tako sam otkrila da sve ono o čemu razgovaram s nekim mogu reći i unazad, a isto tako i pisati", ispričala je.

U budućnosti se vidi kao doktorica kardiologije ili hirurgije jer je to zanimanje koje je najviše privlači, tako da visoko obrazovanje planira nastaviti na Medicinskom fakultetu.

Vezani članci