|

Amerikanka hodala devet metara na užetu između dva kamiona

Amerikanka hodala devet metara na užetu između dva kamiona
66
Klix.ba
17.11.2013. u 09:57
27
komentara
66

dijeljenja
Jedna od najpopularnijih hodačica po labavom užetu, Amerikanka Faith Dickey, imala je nimalo lagan zadatak u okviru demonstracije preciznosti i kontrole novog kamiona Volvo FH na neotvorenoj autocesti u Hrvatskoj.
Faith je na ovoj autocesti imala pravu dionicu, potom dugu krivinu i dva tunela pred sobom. Njen zadak je bio da prije nego što kamioni prođu kroz tunele pređe na drugu stranu. Uspjela je, prešla je devet metara preko užeta i skočila na drugi kamion nakon čega se uže prekinulo, kada su kamioni ušli u tunele. Tokom ovog vratolomnog poduhvata kamioni su se morali kretati istom brzinom, čime je istaknuta preciznost i kontrola ovih kamiona.

Film je ostvario veliki uspjeh na YouTubeu gdje ga je pogledalo nekoliko miliona ljudi. Sniman je u saradnji sa Peterom Pedrerom, kaskaderskim koordinatorom holivudskih filmova kao što su filmovi o Jamesu Bondu, Harryju Potteru, Pirati s Kariba...

Inače, Faith je svjetska rekorderka u hodanju po labavom užetu, hodala je po užetu na velikoj visini (81 metar) i imala je najduži solo nastup (26 metara), tj. nastup bez sigurnosnog užeta koje bi je spasilo ako padne. Na autocesti u Hrvatskoj, kazala je, ne bi ni pokušala hodati između dva kamiona bez sigurnosnog užeta, prvenstveno zbog brzine vjetra.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...