Izbori u SAD-u
75

Amerikanci na društvenim mrežama ismijavaju sporo brojanje glasova u Nevadi

L. K.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Situacija je vrlo napeta u cijeloj SAD, Joe Biden je na pragu trijumfa, a Donald Trump bezuspješno pokušava osuditi demokrate za krađu glasova. Amerikanci, s druge strane, čekaju i šale se.

Pandemija koronavirusa dodatno je usporila proces brojanja glasova, što je Amerikance inspirisalo da se počnu šaliti na račun saveznih država i kandidata.

Sve oči su trenutno uprte u Nevadu, Georgiju, Pennsylvaniju i Arizonu, koje još uvijek nisu ni plave ni crvene, a čiji bi rezultati mogli presuditi ko će naredne četiri godine stajati na čelu SAD-a.
Pojedine savezne države su rezultate objavile relativno brzo, druge malo sporije, a Nevada je jučer pauzirala brojanje što je izazvalo dodatna ismijavanja na internetu. Prozivaju je da je spora, da kasni, da nije u toku sa dešavanjima i da umnogome odudara od drugih saveznih država.

[TWITTER]1324449490951131137[/TWITTER]

Netrpeljivost raste, satiričnih objava je sve više, a demokratski kandidat Joe Biden upravo je preuzeo vodstvo u Pennsylvaniji, što ga je dodatno približilo predsjedničkoj fotelji. Ukoliko osvoji ovu saveznu državu - to će mu osigurati pobjedu u izbornoj utrci. (Pennsylvanija nosi 20 elektora).

Još uvijek nije poznato kada će rezultati biti gotovi, no sigurno je da ćemo do tada vidjeti još mnogo interesantnih objava povezanih sa ovogodišnjim izborima u SAD-u.

Podsjetimo, Biden trenutno ima 253 elektora, a Trump 213, dok je za pobjedu potrebno 270.