{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Američki tinejdžer želi posaditi šumu u Sj. Koreji

S
13.8.2010. u 08:52
0
16
Američki tinejdžer želi posaditi šumu u Sj. Koreji
0
Američki tinejdžer želi posaditi šumu u Sj. Koreji
Johanthan Lee
Trinaestogodišnji Amerikanac Johatnan Lee započeo je donkihotovsku misiju odnošenja pisma komunističkim vođama Sjeverne Koreje kojim ih poziva na "sadnju šume mira" na njihovoj granici.
Dječak, čiji su roditelji porijeklom iz Koreje, živi u Mississippiju. U četvrtak je sa svojim roditeljima preko Pekinga krenuo na put u Pyongyang, prvi put u svom životu.

"Pomalo sam nervozan jer mi je ovo prvi put da idem u Sjevernu Koreju. Ipak, imam velika očekivanja", izjavio je za novinsku agenciju Yonhap.

Lee se na put odlučio uprkos tenzijama koje vladaju na granici između Sjeverne I Južne Koreje, a koje su porasle nakon što su Sjedinjene Američke Države i Južna Koreja u maju optužile Sjevernu da je gađala jedan od ratnih brodova Seula, kada je poginulo 46 osoba.

Jonathan je na svojoj web-stranici poručio da ide u Pyongyang kako bi predložio stvaranje "dječije šume mira", gdje će biti zasađeno voće i kestenje i gdje će se djeca igrati.

Šuma bi se nalazila u demilitarizovanoj zoni koja dijeli otok i imala bi za cilj podariti "nadu ljudima i djeci širom svijeta".

Lee očekuje da će pismo u kojem je to naveo moći predati lično sjevernokorejskom lideru Kimu Jong-Ilu.

Dječakov otac, Kyoung Lee, izjavio je da nije siguran da će njegovoj porodici biti dozvoljeno da se sastanu sa Kimom, ali se nada da će pismo ipak stići u njegove ruke.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: