Dužina suknje kao meteorolog
0

Ako djevojka kupuje kraću suknju - slijedi lijepo vrijeme

Sarajevo-x.com
Dužina ženske suknje može čak i prije meteorološkog zavoda najaviti kakve nas vremenske prilike očekuju.

Istraživanje provedeno na eBayu pokazalo je da je dužina suknji i haljina zapravo veoma dobar način prognoziranja vremena i to barem tri dana unaprijed.

Analitičari kompanije eBay tvrde da dužina sukni prodanih putem te stranice postaje kraća nekoliko dana prije no što se vrijeme poboljša, a kada se približava hladno vrijeme sve više se prodaju duže suknje i haljine.

Naime, nekoliko puta je ovakav trend predvidio promjene u vremenu i prije nego što je meteorološki zavod objavio da dolazi do poboljšanja ili pogoršanja vremenskih prilika.

Navodno, potražnja za suknjama na eBeyu je porasla za čak 200 posto sedmicu prije no što je u uslijedilo toplo vrijeme, tako da promjenu nisu stigli ni objaviti meteorolozi, a žene su se već opskrbile svojim najdražim odjevnim predmetima.

"Mi to nazivamo suknjom koja prognozira vrijeme. Ukoliko nas interesuje kakvo će vrijeme biti u narednim danima dovoljno je da pogledamo kakve se suknje traže", kazao je Ruth Szyszkowski, zaposlenik u kompaniji eBay za Daily Mail.