magazin
37

Zabava do jutra: Party ROOT 56 okupio brojne zvanice u Sarajevu

Klix.ba
Prepune ulice, muzika koja njima teče, rijeke turista i zvijezde koje koračaju crvenim tepihom, slika su koja svakog ljeta Sarajevo uvrštava među evropske metropole koje se itekako isplati posjetiti.

Festivalske noći i ove godine nudile su svakodnevnu zabavu u kojoj svako može pronaći sopstveni užitak, ali se sinoć održani Jägermeisterov party pod nazivom ROOT 56 izdvaja po svojoj specifičnosti. Priča koja je započeta prošle godine na isti dan, na istom mjestu i u isto vrijeme sinoć je u Centru za mlade na Grbavici imala svoj nastavak.

Događaj koji je proteklih dana pobudio veliki interes i za koji se tražila pozivnica više zasigurno je opravdao očekivanja zvanica koje su od 23 sata počele puniti salu Centra.

Zvanice eventa ROOT 56 u ime brenda pozdravio je i kroz noć do jutarnjih sati vodio, šarmantni dvojac iz popularnog komada "Dame biraju" Amila Terzimehić i Emir Fejzić. I kao što u svoj prepoznatljivi okus, poput magije ujedinjuje 56 različitih trava, biljaka i korijena, Jägermeister je sinoć u svom dobro znanom stilu odličnog domaćina ujedinio sadržaje i zvanicama priredio noć za pamćenje. Slasne delicije iz kuhinje restorana "Četiri sobe gospođe Safije“ unikatne recepture osmišljene za ovu noć uz ekskluzivno predstavljen koktel ROOT 56 prijale su nepcu zvanica, dok su prepoznatljive Jägerete, služile u epruvetama omiljeni liker idealne temperature od minus 18 stepeni.

Svjetlosni efekti upotpunili su atmosferu koju je stvarao odlični DJ dvojac DJ Phil Jackson i DJ Indy, ne dopuštajući zvanicama trenutke predaha. Specijalna koreografija mažoretkinja iz Širokog Brijega dala je posebnu čar. No, atmosferu do usijanja doveo je nastup Jägermeister Brass benda, najnovije hrvatske atrakcije po uzoru na njemački sastav Jägermeister Blasskapelle.

Kostimografijom specifičan, ovaj duvački sastav upotpunjen bubnjarima i plesačicama na potpuno jedinstven način interpretirao je muzičke klasike, ali i novije hitove. Sve zvanice, njih više od 700, mogli su čuti kako zvuče White Stripesi i njihov hit Seven Nation Army, Duft Punk, Michael Jackson, kao i Rihanna uz saksofon i bubanj.

Tačku na i ljetnog provoda, stavio je Jägermeister sa još jednim savršeno organizovanim partyjem. Ostaje nam da čekamo slijeće ljeto i još jedan party, za koji slobodno možemo reći da postaje tradicija. Do tada, neka vas okus omiljenog biljnog napitka, podsjeća na sve lijepe trenutke sa sinoćnjeg druženja, poručuju organizatori.