magazin
0

Supružnici za godinu dana smršavili nevjerovatnih 237 kilograma

Klix.ba
Supružnici Justin i Lauren Shelton prava su inspiracija svima koji se bore sa viškom kilograma. Naime, njih dvoje su zajedno smršavili 237 kilograma.

Justin se počeo debljati još u srednjoj školi nakon pretrpljene sportske povrede, dok je Lauren oduvijek bila "emocionalna izjelica".

"Uvijek bih se okretala hrani kad mi je trebala utjeha. Šta god osjećala, bilo da je sreća, tuga, ljutnja, strah, uzbuđenje...uvijek bih jela. U posljednjoj godini srednje škole sam se naglo počela debljati i nisam stala dok vaga nije pokazivala 154 kilograma. Eventualno smo oboje prihvatili da smo pretili i nismo se trudili da to promijenimo", kaže Lauren Huffinton Postu.

Supružnici kažu da su znali da trebaju smršaviti, ali se prijelomni trenutak dogodio kada je Justin trebao obaviti pregled kojim bi se ustanovilo da li ima infekciju bubrega ili ne. No, bio je pretežak da bi se pregled mogao obaviti.

"To nam je oboma bio trenutak osvješćenja. Dobro sam se pogledala i shvatila da i ja moram smršaviti", govori Lauren.

U februaru prošle godine potražili su savjete stručnjaka i počistili sve zalihe hrane u kući. Prestali su konzumirati so, hljeb, žitarice, umake, ulja i masno meso. Ishrana im se bazirala na proteinima, nemasnom mesu, voću i povrću, a počeli su i vježbati. Isprva su krenuli sa lakšim vježbama, a danas u teretanu idu i do šest puta sedmično.

Lauren i Justin danas su sretni i ispunjeni, kvaliteta njihovog života se popravila.

"Naučili smo da cijenimo male stvari kao što su kupovina u normalnim trgovinama ili mogućnost da sjednemo u normalne stolice. Ništa to ne bi bilo moguće da nismo imali podršku jedno drugog", kažu.

Justin danas ima 111 (prije 268), a Lauren 74 kilograma (prije 154).