magazin
0

Vikend putovanja u prošlost u Kriterionu

Klix.ba
U petak i subotu u prostorijama art kina Kriterion svi zainteresovani će imati priliku da prisustvuju partijima posvećenim 1920-tim i 1930-tim godinama.

U petak, sa početkom u 22 sata, Kriterion priređuje tematski party pod nazivom "1920s & 1930s Prohibition Tribute", koji su posvetili eri prohibicije, jazza, nastanku mafije i odvažnim damama.

Era prohibicije trajala je u 1920-tim i 1930-tim, kada je zakonom zabranjena trgovina alkoholom. Ovo je podstaklo pojavu gangstera, a dame u ovom periodu ostale su poznate po tome što su iskazivale svoj prezir društvenim normama noseći kratke suknje i pretjeranu šminku, slušajući jazz, pušile su cigare, pile alkohol i vozile automobile, te tretirale seks na dosta opušten način.

Ulaz će biti besplatan za sve, a svi oni koji to žele, mogu se obući u stilu i duhu ovog vremena.

Nakon prvog putovanja u prošlost, predstavljamo "Jukebox Saturday Special" ili jednostavno večer jukeboxa, kada će posjetioci imati priliku da puštaju svoje najdraže pjesme koristeći jukebox kupone. Ovaj događaj posvećen je već legendarnoj "muzičkoj kutiji" - jukeboxu koji je izumljen u kasnim 1930-tim.

Ulaz na ovaj party će također biti besplatan, ali se kuponi za pjesme mogu kupiti po cijeni od 1 KM za jedan ili 3 KM za pet kupona.