Los Angeles
0

VIDEO / Vampiri zavladali dodjelom nagrada People's Choice

Sarajevo-x.com
Taylor Lautner  (Foto: Reuters)
Taylor Lautner (Foto: Reuters)
Glasači su na ovogodišnjoj 36. po redu dodjeli nagrada People's Choice izabrali vampire. Trofeje su u nedjelju navečer odnijeli filmovi i serije "The Twilight Saga", "True Blood" i "The Vampire Diaries".

"Twilight" se okitio sa četiri nagrade, uključujući onu za najdraži film, nastavak i tim koji čine "trio iz snova" Robert Pattison, Kristen Stewart i Taylor Lautner, glumac koji je također odnio kipić za najboljeg nadolazećeg muškog glumca.

Američka TV serija u produkciji HBO-a "True Blood", također o natprirodnim pojavama i vampirima odnijela je pobjedu u kategoriji najomiljenije TV opsesije, a serija "The Vampires Diaries" u kategoriji najdraže nove TV drame.

U ostalim oblastima briljirali su "Inglourious Basterds" i Lady Gaga kao najbolja pop i nova muzička umjetnica.

Glumica i pjevačica Queen Latifah ponovo je bila u ulozi voditeljice ceremonije u Nokia Theatru u Los Angelesu, a prisustvovale su joj i brojne druge zvijezde poput Hugha Jackmana, Mariah Carey, Carrie Underwood, Keitha Urbana, Ashtona Kutchera, Taylor Swift i Ellen DeGeneres.

Glasovi su prikupljani putem Interneta, a jedna od zvijezda večeri bila je i glumica Sandra Bullock koja je dobila dvije nagrade za film "The Proposal" i omiljenu filmsku glumicu.

Johnny Depp na dodjeli
Johnny Depp na dodjeli
"American Idol" proglašen je najdražim TV takmičenjem, "Glee" omiljenom novom TV komedijom, Steve Carrel omiljenim TV glumcem u komedijama, "House" omiljenom TV dramom, a Hugh Laurie omiljenim glumcem TV drama, objavila je TV mreža ABC.

Animirani hit "Up" najdraži je porodični film, a Sacha Baron Cohen dodijelio je Johnnyju Deppu posebnu nagradu za filmskog glumca decenije.

"Jedini razlog zašto smo svi mi ovdje gore ste vi", poručio je Depp publici.