Dodjela SAG nagrada
0

FOTO / Titulu najboljih odnijeli Sandra Bullock i Jeff Bridges

Sarajevo-x.com
Penelope Cruz
U Los Angelesu je sinoć održana 16. po redu dodjela filmske nagrade Screen Actors Guild (SAG), koju dodjeljuje Američka udruga filmskih glumaca. Brojne glumice ponovo su zablistale u svojim prekrasnim večernjim haljinama, a najviše razloga za 'blistanje' svakako je imala Sandra Bullock koja je proglašena najboljom glumicom za ulogu u filmu “The Blind Side”.

Svoje raskošne haljine sinoć u Shine Auditoriumu prošetale su zanosna Penelope Cruz, Kate Hudson, Julianna Margulies, ali ništa manje nisu odudarali ni glumci koji su se prošetali u svojim dizajniranim odijelima.

Titulu najboljeg glumca odnio je Jeff Bridges za ulogu u filmu Crazy Heart”, dok je nagradu za najbolji film odnio reditelj Quentin Tarantino, odnosno njegov film "Inglorious Basterds".

Kako navode strani mediji, dodjela SAG nagrada bila je veoma slična dodjeli Zlatnog Globusa i već se može i predvidjeti koji film, odnosno koji glumci će ove godine biti nagrađeni Oscarom.

Kada su Sandru Bullock pitali da prokomentariše mogućnost dobijanja i Oscara, ona je istakla kako je sebe uvijek vidjela kao dobru domaćicu, no rijetko kada je pomišljala da može biti i veoma dobra glumica.

Glumac Bridges je, pak, prokomentarisao kako veoma voli glumiti i sviđa mu se to što je na filmskom platnu uvijek neko drugi.

Ovu prestižnu nagradu je odnijelesu i TV serije "Mad Men" i "Glee".

Nagrade za najbolje glumce u serijama odnijeli su Alec Baldwin i Tina Fey, kao i Michael C. Hall koji je dobio nagradu za glavnu mušku ulogu u seriji “Dexter”.

Također, nagradu za životno djelo odnijela je 88-godišnja Betty White.

Među nominiranima je bio i George Clooney za ulogu u filmu "Up in the Air", kao i Meryl Streep za ulogu u filmu "Julie&Julia", no oni su kući otišli praznih ruku. Nagradu nisu osvojile ni Vera Farmiga i Anna Kendrick, koje su bile nominovane za najbolju sporednu ulogu.