Veliki strahovi velikana
8

FOTO / Upoznajte zvijezde koje se stalno bore s napadima panike

Klix.ba
LeAnn Rimes
LeAnn Rimes
Oni su mladi, lijepi, poznati i uspješni, ali ne i savršeni. Zbog posla i stresa s kojim se svakodnevno suočavaju često imaju napade panike, ali uspješno se bore s tim poremećajem.

Slijedi ABC-jevih top šest poznatih osoba koje su se borile s anksioznošću:

LeAnn Rimes
LeAnn Rimes
1. LeAnn Rimes Pjevačica LeAnn Rimes priznala je da ide u rehabilitacioni centar gdje se liječi od stresa i anksioznosti.

"LeAnn se dobrovoljno prijavila na 30-dnevno liječenje kako bi naučila nositi se sa stresom i napadima panike", rekao je njen predstavnik Marcel Pariseau za ABC News.

Emma Stone
Emma Stone
2. Emma Stone Prošle godine Stone je postala "Američka zlatna djevojka" koja je glumila u većini popularnih filmova "The Help", "Crazy. Stupid. Love" i "The Amazing Spider-Man". Ona je za Vogue u julu ove godine priznala kako se u prošlosti borila sa napadima panike koji su počeli kada je imala samo osam godina.

"Ti napadi bi me pralizirali. Nisam željela ići kod prijateljica niti se družiti i niko me nije razumio", rekla je Stone.

Nakon višegodišnje terapije, Stone je u 23. godini bila oslobođena strahova i spremna za glumačku karijeru, ali priznaje kako ponekad još dobije napad panike.

Paula Deen
Paula Deen
3. Paula Deen Poznata kuharica Deen otvorila je dušu i ispričala o svojoj borbi s problemom zvani anksioznost koji ju je držao zatvorenu u kući sedmicama.

Taj tip anksioznosti zvani agorafobija (strah od otvorenog prostora) izazivao je napade panike čim bi izašla vani, a sve je počelo nakon smrti njenih roditelja.

"Imala sam napade panike. Moje ruke bi bile umrtvljene i imala sam osjećaj kao da ću doživjeti srčani udar. Uvijek sam držala papirnatu kesu pored sebe kako bih mogla disati u nju", rekla je Deen za Entertainment Tonight dodavši kako su joj molitve pomogle u borbi s ovim poremećajem.

Vinny Guadagnino
Vinny Guadagnino
4.Vinny Guadagnino Učesnik MTV-jevih reality showova Guadagnino, koji je veliki zavodnik, priznao je kako vodi životnu bitku sa kliničkom anksioznošću. Ta bolest ga je primorala da napusti MTV show "Jersey Shore" privremeno i da se vrati kući u Staten Island.

"Kontroliranje ludosti, zaustavljanje stresa, izbjegavanje dramatiziranja i suzdržavanje od hladnih osjećaja", bili su Guadagninovi postulati za borbu protiv anksizonosti.

Heather Locklear
Heather Locklear
5. Heather Locklear Popularna glumica borila se s ovim problemom 2008. godine. Uz anksioznost patila je i od depresije.

"Heather se borila sa anksizonošću i depresijom. Tražila je temeljitu procjenu svog stanja i bila je u zdravstvenoj ustanovi za dijagnostiku i liječenje", rekao je njen predstavnik za magazin People.

U sklopu terapije Heather je jahala konje, išla na spa tretmane i ručala je sama.

Donny Osmond
Donny Osmond
6. Donny Osmond Osmond je u svijet showbiza ušao sa pet godina kada je pjevao u Andy Williams showu. No, tokom odrastanja, 2006. godine počinje se boriti s napadima panike.

"S uspjehom je rasla i odgovornost. Živio sam stalno u strahu da bi i najmanja greška mogla uništiti moju karijeru, ali i karijeru moje braće i ljudi koji su radili sa mnom", rekao je Osmond Doktoru Phiju. Muzičar i glumac je kazao kako je satima znao ležati sklupčan na podu.

"Nikada se ne oslobodiš toga jer je to dio tvoje osobnosti. Naučio sam da se ne trebam gristi zbog toga. Uredu je praviti greške", poručio je Osmond.