Želi ukloniti stigmu
0

Catherine Zeta-Jones otkrila kako je patiti od manične depresije

Klix.ba
Catherine Zeta-Jones
Catherine Zeta-Jones
Slavna glumica Catherine Zeta-Jones je otkrila kakav je osjećaj patiti od manične depresije u pokušaju otklanjanja stigme koja ide uz ovo stanje.

"Ja nisam osoba koja voli govoriti o vlastitim problemima, ali pošto je javnost saznala o mom bipolarnom poremećaju, želim da svi znaju da se to može kontrolisati. Nadam se da mogu otkloniti stigmu koja je povezana sa ovim poremećajem i da će oni koji nemaju kontrolu nad time potražiti pomoć", rekla je Zeta-Jones tokom intervjua za magazin InStyle.

Prije godinu i po je ovoj 43-godišnjoj glumici dijagnosticiran bipolarni poremećaj tipa II, a nakon toga je otišla na rehabilitaciju. Bipolarni poremećaj predstavlja neuravnoteženost u moždanom sistemu za regulisanje raspoloženja koji može izazvati maničnu depresiju.

"Otkrijete stvari o tome ko vi zaista jeste i sa kime živite. Pronađete neke stvari u sebi za koje niste mogli ni sanjati da se tu nalaze. Ne možete pobjeći od onoga što ljudi govore, a to zna biti veoma bolno. Najpametnije što sam ja napravila je da sam prestala tražiti informacije po internetu vezane za ovaj poremećaj. Ja sam osoba koja će uvijek tražiti ono negativno", kazala je Zeta-Jones.