magazin
0

Upoznajte Zalu, talentovanu 19-godišnju kćerku Branka Đurića Đure

Piše: Lejla Čolak
(Foto: Facebook)
Zala Đurić Ribič, kćerka bh. glumca Branka Đurića Đure i slovenske glumice i pjevačice Tanje Ribič, ima 19 godina, studira glumu u New Yorku i bavi se pjevanjem.

Zala je završila gimnaziju u Ljubljani, a trenutno studira glumu na HB studiju u New Yorku. Kaže kako voli modu i modni dizajn, kao i dizajn interijera.

"Jedva sam se progurala kroz najtežu gimnaziju u Ljubljani, jer mi nije išla hemija, niti drugi predmeti koje sam trebala učiti napamet. Umjetnost nije bila cijenjena", priča Zala za Klix.ba.

Nakon završene srednje škole željela se riješiti dosadne rutine i odlučila je upisati glumu u New Yorku.

"Svakog dana se zahvaljujem svemiru, svojoj hrabrosti i roditeljima koji su me doveli tu da ostvarim svoj san", kaže Zala.

Pored dara za glumu, Zala ima iskustva i u pjevačkim vodama, a dosad je snimila nekoliko pjesama i spotova.

"Oduvijek sam pjevušila za sebe na svakom koraku, ali nikad nisam pjevala glasno jer sam se sramila zbog starijih koje sam smatrala iskusnijima i koji su u mojim očima bili potpuni", iskrena je Zala.

Krajem osnovne škole upisala je solo pjevanje koje joj je, pored razvoja glasa, pomoglo i u podizanju samopouzdanja. Sa 16 godina snimila je svoju prvu pjesmu i spot kojim je iznenadila i svoje roditelje koji su njen rad prvi put vidjeli na YouTubeu.

Njeni roditelji Tanja Ribič i Branko Đurić su glumci, ali i odlični pjevači. Njena majka predstavljala je Sloveniju na Euroviziji 1997. godine pjesmom Saše Lošića Loše, koju i Zala često izvodi.

"Nemamo samo rokerskog pjevača u familiji", govori Zala kroz smijeh i dodaje:

"Upravo jučer me je mama rasplakala kad je zapjevala talijansku ariju. Najsretnija sam kad dobijem kompliment da zvučim kao oni."

Na upit o tome na koji joj način roditelji pomažu u radu, odgovara:

"Tata mi najviše pomaže tako što neće da se petlja, jer želi da sama dođem do cilja. I meni je najbitniji put. Tata me nikad nije doveo ni na jednu audiciju, što je super! Sigurna sam da bi pomogao ako bih ga zamolila, ali to ne želim i to me jača", priča ova zanimljiva djevojka i dodaje:

"Bitna je ljubav, savjeti i još jednom ljubav. To je to što mi daje snažan vjetar u leđa".

Dodaje kako najviše voli blues i jazz te kako je muzički zaljubljena u Norah Jones. Zala sama piše svoje tekstove i kaže kako joj je u izvedbi najbitnija interpretacija.

"Životni cilj mi je biti zadovoljna. Želim se baviti glumom, pjevanjem, komponovanjem, biti fit, putovati i sve to sa mnogo ljubavi. Uvijek sam kreativna, tako da sam sigurna da ću još iznenađivati", kaže ova djevojka.