Upoznajte Zalu, talentovanu 19-godišnju kćerku Branka Đurića Đure

Upoznajte Zalu, talentovanu 19-godišnju kćerku Branka Đurića Đure
0
Piše: Lejla Čolak
7.12.2015. u 11:05
48
komentara
0

dijeljenja
1/15 Foto: Facebook
2/15 Foto: Facebook
3/15 Foto: Facebook
4/15 Foto: Facebook
5/15 Foto: Facebook
6/15 Zala sa majkom Tanjom i ocem Brankom Đuriceć (Foto: Facebook)
7/15 Foto: Facebook
8/15 Foto: Facebook
9/15 Foto: Facebook
10/15 Foto: Facebook
11/15 Foto: Facebook
12/15 Foto: Facebook
13/15 Foto: Facebook
14/15 Foto: Facebook
15/15 Branko Đurić sa djecom (Foto: Facebook)
Zala Đurić Ribič, kćerka bh. glumca Branka Đurića Đure i slovenske glumice i pjevačice Tanje Ribič, ima 19 godina, studira glumu u New Yorku i bavi se pjevanjem.
Zala je završila gimnaziju u Ljubljani, a trenutno studira glumu na HB studiju u New Yorku. Kaže kako voli modu i modni dizajn, kao i dizajn interijera.

"Jedva sam se progurala kroz najtežu gimnaziju u Ljubljani, jer mi nije išla hemija, niti drugi predmeti koje sam trebala učiti napamet. Umjetnost nije bila cijenjena", priča Zala za Klix.ba.

Nakon završene srednje škole željela se riješiti dosadne rutine i odlučila je upisati glumu u New Yorku.

"Svakog dana se zahvaljujem svemiru, svojoj hrabrosti i roditeljima koji su me doveli tu da ostvarim svoj san", kaže Zala.


Pored dara za glumu, Zala ima iskustva i u pjevačkim vodama, a dosad je snimila nekoliko pjesama i spotova.

"Oduvijek sam pjevušila za sebe na svakom koraku, ali nikad nisam pjevala glasno jer sam se sramila zbog starijih koje sam smatrala iskusnijima i koji su u mojim očima bili potpuni", iskrena je Zala.

Krajem osnovne škole upisala je solo pjevanje koje joj je, pored razvoja glasa, pomoglo i u podizanju samopouzdanja. Sa 16 godina snimila je svoju prvu pjesmu i spot kojim je iznenadila i svoje roditelje koji su njen rad prvi put vidjeli na YouTubeu.

Njeni roditelji Tanja Ribič i Branko Đurić su glumci, ali i odlični pjevači. Njena majka predstavljala je Sloveniju na Euroviziji 1997. godine pjesmom Saše Lošića Loše, koju i Zala često izvodi.

"Nemamo samo rokerskog pjevača u familiji", govori Zala kroz smijeh i dodaje:

"Upravo jučer me je mama rasplakala kad je zapjevala talijansku ariju. Najsretnija sam kad dobijem kompliment da zvučim kao oni."


Na upit o tome na koji joj način roditelji pomažu u radu, odgovara:

"Tata mi najviše pomaže tako što neće da se petlja, jer želi da sama dođem do cilja. I meni je najbitniji put. Tata me nikad nije doveo ni na jednu audiciju, što je super! Sigurna sam da bi pomogao ako bih ga zamolila, ali to ne želim i to me jača", priča ova zanimljiva djevojka i dodaje:

"Bitna je ljubav, savjeti i još jednom ljubav. To je to što mi daje snažan vjetar u leđa".


Dodaje kako najviše voli blues i jazz te kako je muzički zaljubljena u Norah Jones. Zala sama piše svoje tekstove i kaže kako joj je u izvedbi najbitnija interpretacija.

"Životni cilj mi je biti zadovoljna. Želim se baviti glumom, pjevanjem, komponovanjem, biti fit, putovati i sve to sa mnogo ljubavi. Uvijek sam kreativna, tako da sam sigurna da ću još iznenađivati", kaže ova djevojka.
Prijavi grešku


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...