magazin
179

Zeničanka s adresom u New Yorku: Predivan je osjećaj doći u svoj grad

Piše: E. M.
Zeničanka s adresom u New Yorku Belma Musić proteklih dana boravila je u svom rodnom gradu nakon dugogodišnjeg rada u New Yorku i studiranja u Beču. U razgovoru za naš portal govorila je o emocijama koje budi Zenica, ali i o životu hiljadama kilometara dalje.

Sudbina i životni putevi Belmu Musić su prije pet godina odveli prema Beču gdje je počela studirati, a nedugo zatim i preko okeana gdje je nastavila karijeru modela. Povratak u Zenicu budi stare uspomene i sjećanja na djetinstvo.

"U Zenici mi je prelijepo uvijek kada dođem. Smiješno je reći da uživam jer nisam na Havajima, ali kada ne dođete dvije i po godine, svaka 'glupost' vam fali. Kućni red, mamina hrana, želja da budete dijete i sestra, jer jednostavno kada ste samostalni, hiljadama kilometara daleko, lijep je osjećaj kada vas mama zovne, a vi trčite iz sobe", kazala je Musić na početku razgovora.

Svoj kratki boravak u Zenici provela je sa porodicom i prijateljima koji su, kako kaže, razbacani po čitavoj Bosni i Hercegovini, a nije propustila posjetiti ni Sarajevo Film Festival.

"Dok sam obilazila porodicu po bh. gradovima, u posjetu mi je došla i prijateljica iz Beograda pa sam je odlučila provesti kroz naše ljepote. Nekoliko dana smo provele u Sarajevu dok je bio Sarajevo Film Festival. Po povratku u Zenicu neizostavna je bila i posjeta Bilinom Polju i utakmici Čelika i Sarajeva. Gledanje utakmica, s obzirom na to da sam odrasla pored stadiona, mi je u krvi. Godinama nisam bila na utakmicama i baš sada sam uspjela prisustvovati derbiju, što mi je bilo izuzetno drago", dodala je Musić.

Belma Musić prilikom posjete Sarajevu (Foto: Klix.ba)
Belma Musić prilikom posjete Sarajevu (Foto: Klix.ba)

Brz način života u New Yorku za 24-godišnju Zeničanku više nije problem. S obzirom na stalne angažmane, uspijeva uskladiti poslovne obaveze, dok najviše komplikacija predstavlja studiranje u Beču.

"Posao je takav da 'nemaš kuću' i uvijek si negdje. Ako ne radite reklamu, shooting, onda idete na kastinge i nemate ništa između toga. Kada se desi situacija da to ne radim, onda mi je knjiga u rukama i učim jer i fakultet polako privodim kraju. Socijalni život mi je zapostavljen, ali to se trudim ispuniti kada sam na odmoru. Jednostavno, zadovoljna sam svime, nisam u ritmu s vršnjacima, ali jednostavno put nam je drugačije izgledao. Ja sam počela raditi pa studirati uporedo s tim, ali u godinama sam kada se ne brineš da trčiš u istoj traci sa svima pa to nije toliko bitno", kazala je naša sagovornica.

Belma Musić (Foto: Klix.ba)
Belma Musić (Foto: Klix.ba)

Ona je dodala da uprkos svim obavezama ne osjeća umor s obzirom na to da je navikla na takav način života i tempo. Najteže joj pada kada nema šta raditi, a glavna motivacija joj je da iscrpi iz sebe maksimalnu energiju dok je mlada i dok ima mogućnosti. S obzirom na trenutno stanje, ne planira se vratiti u BiH.

"Jednostavno, pronašla sam se, ima dosta stvari, ali kada radite nešto što volite onda se žrtvujete za to. Vidim se svugdje jer me svašta zanima, ništa mi nije mrsko, pričam dosta jezika i ako se ne budem bavila modom, bavit ću se nečim drugim", ističe Musić.

Belma Musić sa sestrom prilikom posjete Sarajevu (Foto: Klix.ba)
Belma Musić sa sestrom prilikom posjete Sarajevu (Foto: Klix.ba)
Na kraju razgovora naša sagovornica je rekla da joj je porodica najveća motivacija u onome što radi i to što nikada ne postoji više planova, već samo jedan.

"Nikada nisam imala plan 'B', imate ih u glavi, ali nisam nikada stavila sebi kao uredu, to je plan 'A', ali imaš i plan 'B'. Jednostavno, on je tu samo kao oslonac, ali ne i kao izbor. U životu kada sebi date više ciljeva postaje upitan i prvi plan", zaključila je Musić u razgovoru za Klix.ba.