Bijelo dugme
24

Uoči koncerta u Torontu Alen Islamović nije dobio vizu za Kanadu: Ostao "zaglavljen" u Frankfurtu

E. Sk.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Bijelo dugme večeras će u Torontu održati veliki koncert na kojem zbog vanrednih okolnosti neće nastupiti Alen Islamović.

Problem je viza zbog koje se pjevač nije mogao ukrcati na avion te se već tri dana nalazi u Frankfurtu, gdje pokušava riješiti papire za vizu kojom bi se odobrio njegov ulazak u Kanadu.

Organizatori koncerta objavili su da će se koncert održati bez obzira na nesretan splet okolnosti, zbog čega fanovi nisu oduševljeni. Pjevač je poslao ogorčenu poruku putem društvenih mreža i pokušao ljudima objasniti šta se desilo.


"Pozdrav svim prijateljima u Kanadi koji su toliko iščekivali koncert Bijelog dugmeta. Nažalost, desilo se šta se desilo. Danas je 13. oktobar, pola 7 ujutro i opet tražim neku nadu i neki trenutak da će ta prokleta viza iz Kanade doći. Žao mi je, nismo bili dobro upućeni i organizirani te nismo dobili mnogo informacija da bismo izbjegli sve ovo što se desilo", poručio je u videu vidno razočarani Islamović.

Organizator Gremy Concert na Facebooku je obavijestio fanove da zbog određenih okolnosti Islamović nije mogao doputovati u Kanadu te da oni koji su kupili karte za Toronto, a ipak ne žele ići na koncert, mogu dobiti povrat novca.

"Nažalost, danas živimo u svijetu u kojem je nekima omogućeno da tako lako putuju, a nekima se otežava. Žao mi je, bit će neke druge prilike da sviramo s Bijelim dugmetom. Danas je takav svijet koji nam kroje drugi ljudi. Nemam riječi ni objašnjenja zašto baš ja", kazao je razočarano Islamović.