magazin
10

Umjetnost okončala jezivo: Snimila trenutak kada joj je majku udario grom

Klix.ba
Weske i njena majka Stephanie Rey izašle su napolje kada je olujno nevrijeme zahvatilo Idaho kako bi fotografisale i snimile silu prirode. Weske nije ni slutila da će snimiti trenutak kada je njenu majku, koja je stala nekoliko metara od nje, udari grom.

Tinejdžerka je snimala video od 10 sekundi kako bi ga podijelila na društvenim mrežama, dok je njena majka stajala na zemlji i pokušavala fotografisati munje. No, ubrzo je zabava prekinuta jer je grom udario njenu majku.

"Zvučalo je kao da je opalio pištolj. Vrisnula sam i telefon mi je ispao iz ruke. Nisam bila sigurna šta se dogodilo i počela sam trčati", rekla je Weske.

Stephanie je ostala ležati na zemlji neko vrijeme, a trnci su kroz nju prolazili satima. No, sretna je jer je preživjela.

"Veoma sam sretna i zahvalna. Šalile smo se o tome nekoliko trenutaka prije udara groma i na kraju je sve okončalo jezivo, ali živa sam", rekla je Rey.

Weske je postavila snimak na Facebook i napisala: "Znate kada ljudi kažu da su najsretnije osobe na svijetu? Mislim da je jedna od njih moja mama. Bila sam nekoliko metara udaljena od nje kada je udario grom. Bila je gluha skoro minutu. Sada je dobro".

Stephanie srećom nije pretrpjela nikakve posljedice.