Od 1. augusta
5

Umjetnička rezidencija 8. Javorwood Festivala ugostit će ukupno 13 umjetnika iz BiH i regije

Na glavnom, finalnom danu festivala, u subotu 6. augsuta će biti predstavljeni svi radovi, djela, performansi, predstave, sa bogatim muzičkim programom na dva stage-a, kao i kreativnim radionicama za djecu i odrasle.

Za vrijeme umjetničke rezidencije je od srijede svako večer organizovan DJ u periodu od 18.30 do 21.30 sata, i u tim danima je ulaz besplatan, a na završni dan, u subotu, 6. augusta, posjetitelje očekuje raznovrstan program. Edo Maajka je ove godine glavni gost, a pored njega publiku će rasplesati Petar Z, bend iz Beograda, zatim DJ Audio InFunktion, Mr Mehikano, DJ Sahfi & Erius, pjevačica Iva Pažin, a očekuju nas i glumački performansi od glumica Ene Kurtalić i Margarite Mladinić, slikarski performans od Isidore Branković, te mnogi druge zanimljive izvedbe.

Kompletan program za 6. august se nalazi na web stranici festivala www.javorwood.com.

Karte su u pretprodaji 10 KM, i možete ih uzeti online preko kupikartu.ba, ili na svim njihovim prodajnim mjestima ili u restoranu Javorovog Dola. Na glavni dan se na ulazu festivala karta naplaćuje 15 KM. Za djecu nema pretprodajne cijene, karte su 5 KM i u pretprodaji i na dan festivala.

Ovaj jedinstveni umjetnički festival je specifičan po tome što već osmu godinu promovira prirodu i umjetnost i što daje umjetnicima priliku da kreiraju zajedno u prirodnom ambijentu, i daje posjetiteljima mogućnost da prate njihov proces rada i da na glavni dan vide jedinstvena djela i nastupe koje nikad do sada nisu vidjeli. Javorov Do se nalazi na Bjelašnica, 2,5km od ski centra Bjelašnica, i popularno je izletište za mnogobrojne ljubitelje prirode iz Sarajeva, a i šire.

Posjetite Javorwood 2022., inspiracija u svim oblicima.