U 18 sati
1

U petak online masterclass Igora Martinovića koji je snimao "Man on Wire" i "House of Cards"

A. Z.
Igor Martinović (Foto: Screenshot/Vimeo)
Igor Martinović (Foto: Screenshot/Vimeo)
U organizaciji Restarta u petak, 4. decembra u 18 sati, bit će održan online masterclass snimatelja Igora Martinovića iz Hrvatske, bivšeg studenta Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu koji već godinama radi u Americi gdje je ostvario izuzetno respektabilnu snimateljsku karijeru.

Martinović je bio član žirija za igrani film 18. Sarajevo Film Festivala (2012.).

Masterclass pod naslovom "Od Oskarovskog 'Čovjeka na žici' do Errola Morrisa, od Netflixove 'Kuće od karata'; do HBO serije 'Autsajder'", održati online u petak od 18 do 20 sati, a moderirati će ga reditelj Nebojša Slijepčević.

Slijepčević je dobitnik Srca Sarajeva za najbolji dokumentarni film i nagrade publike za najbolji dokumentarni film, za film “Srbenka” na 24. Sarajevo Film Festivalu (2018).

Igor Martinović je snimio film “Man on Wire” (”Čovjek na žici”) Jamesa Marsha koji je osvojio Oscara za najbolji dugometražni dokumentarni film, BAFTA-u, te niz drugih nagrada.

U posljednjih nekoliko godina radi s Errolom Morrisom, legendarnim režiserom dokumentarnih filmova, s kojim je snimio Netflix TV seriju ”Wormwood” te dokumentarne filmove “My Psychodelic Love Story” i “American Dharma”.

Martinović je nominiran za Emmy nagradu za snimateljski rad na Netflix seriji “House of Cards” (”Kuća od karata”), te za rad na dokumentarnom filmu o Nini Simone “What Happened Miss Simone?”. Dobitnik je American Cinematographers Award (2017) za snimateljski rad na HBO seriji “The Night Of” ("Kobna noć").

Njegov zadnji projekt u narativnom polju je HBO serija “The Outsider” (”Autsajder”) na kojoj je radio kao snimatelj te režiser jedne od epizoda.

Sve što je potrebno kako bi pratili masterclass je uključiti se na vrijeme na youtube kanal Restart Films na linku.

Masterclass će biti interaktivan i gledatelji će moći postavljati pitanja Igoru Martinoviću na chatu ispod youtube streaminga.