Posljednji dan festivala
51

Ovogodišnje izdanje Postfesta zatvorit će online predstava "Siže za malu priču"

L. K.
Posljednji dan ovogodišnjeg izdanja Postfesta donosi bogat program. U 12 sati počinje masterclass sa kasting direktoricom Timkom Grin, zatim slijedi masterclass mađarskog pozorišnog reditelja Kornela Mundrucza, a onda slijedi i predstava "Siže za malu priču".

Masterclass koji počinje u 12 sati moderirat će Ivo Kaunitz, student ASU. Već u 14 sati počinje masterclass sa mađarskim pozorišnim rediteljem, koji će moderirati Emina Šehić.

Ovogodišnji online Postfest završava sa predstavom "Siže za malu priču“ koja je rađena po motivima drame "Galeb" A. P. Čehova, a koja počinje u 20 sati. Uloge igraju glumci i profesorica sa odsjeka za glumu ASU Sarajevo Arma Tanović-Branković, te mladi glumci Lazar Dragojević i Enes Kozličić.

Predstava je diplomski rad glumaca Enesa Kozličića, Lazara Dragojevića te studenta produkcije Skendera Bašića.

"Predstava koju ćemo emitovati na festivalu snimana je isključivo za online plasman. Ovakav poduhvat, staviti u online okvire nešto što je sopstveno samo pozorištu, nekada se činio kao nemoguća misija. No, stavljeni u koštac sa pandemijom, Asocijacija studenata ASU kao organizatori Postfesta, ukazuju na to, da ponekad, zaista ne postoje granice ka željenom cilju i da je ovo prva predstava snimana za online emitovanje u državi", navodi se u opisu predstave.

Podsjećamo, da je program i posljednjeg dana ovogodišnjeg online Postfesta moguće pratiti na YouTube kanalu festivala, te na stranici postfest.ba. Svi drugi detalje, kao i program festivala, također je dostupan na službenoj stranici festivala.